Coafuri

#evolutie coafuri #coafuri

Cum au evoluat coafurile pentru par scurt in ultimii 100 de ani

Mult timp s-a considerat ca parul lung este specific femeilor si, pana acum cca 100 de ani, nici nu se concepea ideea ca o femeie sa isi taie parul! Odata cu trecerea timpului, insa, moda s-a schimbat si standardele de frumusete au cunoscut modificari.

Inceputul coafurilor pentru par scurt

Inceputul coafurilor pe par scurt este marcat unde va dupa epoca victoriana, probabil prin anul 1920. Pana atunci femeile au purtat parul lung, ridicat in crestetul capului in cocuri si coafuri complicate, indelung elaborate! Desigur, ele erau dificil de realizat, dar si de purtat.

Treptat s-a trecut la coafurile mai simple, dar tot pe par lung. S-a renuntat la cocurile complicate si s-au simplificat considerabil decoratiile folosite pentru par.

Tunsoarea bob

Tunsoarea bob are si ea aproape 100 de ani. La inceput a fost dreapta, acoperea in totalitate urechile si avea bretonul un pic mai sus de sprancene. De atunci si pana in prezent, aceasta tunsoare a cunoscut inovatii. Probabil nu exista femeie care sa nu fi incercat, la un moment dat, tunsoarea bob.

 Onduleurile

Anii ’30 marcheaza o inovatie in domeniul coafurilor prin aparitia onduleurilor pe par scurt. Cunoscute ca onduleurile Marcel, ele ieseau discret din palarii, sporind misterul si feminitatea. Cinematografia si-a avut si ea rolul ei in promovarea onduleurilor pe par scurt datorita actritelor Joanne Crawford si Greta Garbo.

 Tapaj

Tapajul apare prin anii ’50, cand erau promovate coafurile infoiate, sau bufante! Ele se puteu realiza foarte bine pe un par mediu sau scurt si, datorita volumului obtinut prin tapare, au venit cu avantajul ca parul se putea aranja cu usurinta in toate modurile dorite.

 Anii ‘80

Incep sa capete teren tunsorile baietesti si tunsorile Punk. Se folosesc tot mai mult produsele pentru fixarea parului si culorile vii, aproape stridente.

 Anii 2000

Iata-ne ajunsi la perioada in care totul este permis! Acum devin la moda tunsorile periuta, tunsorile cu breton oblic si ceafa rasa si suvite colorate in nuante incredibile! Sunt la mare cautare tunsorile asimetrice care combina zonele rase cu parul de lungime scurta sau chiar medie. Tunsorile par a nu mai avea limite acum, extravagantele fiind permise si la moda!

Sursa articol: Woman2Woman.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului