Coafuri

# schimbare coafuri # coafuri par lung #coafuri

Cum s-au schimbat coafurile pentru par lung din antichitate si pana azi

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au purtat parul lung, el fiind taiat sau ras doar in situatiile in care doreau sa transmita un mesaj sau sa respecte traditia. Asa cum se stie, moda se schimba si, uneori, se intoarce la stiluri din trecut. Iar asta se poate observa si in domeniul coafurilor.

 

In antichitate se purta parul lung, el fiind coafat diferit in functie de ceremonii sau de statutul social si politic. De cele mai multe ori, parul ear ascuns sub peruci impopotonate si decorate cu bijuterii sau diverse piese.

Epoca Victoriana este perioada in care nebunia coafurilor complicate si greoaie pare sa ia sfarsit. Se purta in continuare parul lung, ridicat in crestetul capului, in coafuri sofisticate, dar mult mai rezonabile. Abia prin anul 1920, femeile incep sa isi taie parul.

Daca din anii ’20, femeile au inceput sa descopere avantajele taierii parului si au urmat cca 10 ani in care la moda era parul de lungime medie sau chiar scurt, incepand cu anii ’30, ele adopta parul lung si coafuri bazate pe onduleuri. Se revine, astfel, la un stil mai feminin, mai putin rebel si mai delicat.

Perioada anilor ’50 este marcata de coafurile cu volum, sau bufante! Parul lung era tapat pentru a-i creste volumul si apoi prins in clipsuri si agrafe pentru a fi fixat cat mai bine pe langa cap.

Istoria coafurilor pe par lung culmineaza cu moda simpla si naturala a anilor ’60. Acum femeile poarte parul liber, impodobit cu elemente naturale. Femeile mai conservatoare adopta cocul simplu, fixat in crestetul capului si un breton drept.

Incepand cu anii ’70 putem vorbi despre o explozie a coafurilor extravagante si de o perioada in care parul scurt, tuns chiar baieteste, capata tot mai mult teren, el fiind tot mai des preferat de femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului