Accesorii

#accent bijuterii #iolit #piatra muzelor

Iolitul la Accent Bijuterii - piatra muzelor

Privit din pozitii diferite, iolitul pare ca are culori diferite, adica avem de a face cu fenomenul de pleocroism, de modificare a culorii unui cristal atunci cand este privit prin transparenta din diferite directii. In functie de cum privesti piatra, de sus are culoarea albastra, violet sau indigo, dar din alte pozitii, poate fi de la galben-gri, culoarea mierii pana la albastru foarte deschis.

Ca un cer clar de iarnă, iolitul poartă în trecerea sa prin nuanţe de la albastru la violet, spiritul călătoriilor, al viselor şi al intuiţiilor, al explorării şi iluminării.

Iolitul rezonează cu energia crepusculului, un frumos albastru-violet care stimulează corpul astral şi conştientizează psihicul.

Set din argint cu iolit

Set format din colier din argint realizat cu iolit faţetat, ce se prinde la spate cu lanţişor din argint şi cercei din argint lungi realizaţi în combinaţie  cu iolit faţetat, cu tortiţă mobilă deschisă la spate.

Pandantiv din argint cu iolit

Pandantiv din argint realizat în formă de cruce lucrată cu multe pietre faţetate de iolit.

Cunoscut şi sub denumirea de "safir de apă" datorită asemănării de culoare cu minunatul safir albastru, iolitul este considerat şi o piatră a muzelor, deoarece se spune că activează partea vizionară, creativă a minţii şi accesează gânduri şi idei dincolo de obişnuita rutină, inspirând exprimarea creativă prin scris, cântec, mişcare sau alte aspecte artistice.

Iolitul este cunoscut şi sub denumirea de "Compasul Viking". Exploratorul Leif Eriksson, primul viking care ar fi descoperit America mai devreme cu 500 de ani decât Columb, a folosit o bucată subţire de iolit pe post de filtru polarizator în prima sa expediţie în largul Oceanului Atlantic şi care l-a ajutat să-şi determine poziţia exactă. Privind printr-o lentilă de iolit, acesta a putut determina locaţia exactă a soarelui chiar şi atunci când cerul era acoperit de nori şi a putut astfel naviga în siguranţă către Lumea Nouă şi înapoi. Nimeni nu a putut demonstra că poţi folosi iolitul ca un instrument de măsură adecvat, această poveste fiind considerată o legendă până de curând când oamenii de ştiinţă au demonstrat eficienţa acestei “pietre a soarelui”.

Energia iolitului stimulează şi eliberează energia Celui de-al treilea Ochi, centrul de comandă  al percepţiilor noastre asupra lumii. Când acesta este echilibrat, putem înţelege cu uşurinţă ceea ce vedem, putem interpreta răspunsurile vizuale, gândurile şi comunicarea cu sinele superior este clară, vibrantă, sănătoasă. Pietrele de culori albastru închis şi indigo se folosesc pentru a aduce acest echilibru, este culoarea cerului fără de nori, a solitudinii şi reflexiei, o culoare tăcută, de mister şi judecată înţeleaptă.

Iolitul stimulează şi chakra coroanei situată în creştetul capului. Aceasta este poarta noastră de explorare a universului deschis care însă controlează modul în care gândim şi cum raspundem la stimulii din jurul nostru. Este sursa spiritualităţii noastre, fântâna  credinţelor noastre.

Iolitul, se spune că ne poate ajuta în vindecarea ochilor, a durerilor de cap, dezorientare şi ameţeală fizică. Stimulează memoria, previne insomnia, coşmarurile şi tulburările de somn.

Amintiţi-vă de iolit atunci când membrii familiei au aşteptări prea mari din partea dumneavoastră şi dacă credeţi că v-aţi ales cariera prea influenţati de legăturile existente în familie. Dăruiţi o bijuterie din argint cu iolit ca şi dar de despărţire atunci cand unul dintre copii pleacă de acasă pentru un timp îndelungat, pentru studii sau emigrează.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului