Coafuri

#par scurt #forma fetei #tunsoare

Cum sa iti dai seama daca iti sta bine cu parul scurt

Vrei sa iti faci o schimbare de look radicala si daca pana acum nu ai avut curajul sa te aventurezi, te-ai hotarat sa experimentezi o tunsoare la moda: parul scurt. Desi reprezinta o solutie practica, parul scurt nu este pentru oricine. Iata cativa pasi care iti vor arata daca esti facuta pentru a adopta un astfel de stil.

Pasul 1. Ia in considerare forma fetei

Singura care nu tolereaza parul scurt este fata cu forma rotunda. Pentru femeile de acest tip, este mai indicat parul mediu, care trece de linia barbiei. Tunsoarea de tip bob va arata ca si cum ai purta o casca, daca ai fata rotunda. Scopul tau in acest caz este sa alungesti fata; parul lung iti va oferi aceasta iluzie.

Pasul 2. Verifica-ti linia umerilor si a gatului

Parul scurt iti va pune in evidenta linia gatului, a umerilor si a barbiei. Daca ai gatul gros sau nu foarte alungit, barbie dubla sau umeri prea lati, atunci ar fi mai indicat sa iti alegi o lungime a parului ceva mai lunga, care sa treaca de nivelul umerilor. Scopul tau este sa iti pui in valoare avantajele si sa iti ascunzi defectele. Este mult mai recomandata o tunsoare bob .

Pasul 3. Ia in calcul inaltimea ta

Femeile foarte inalte si slabe ar trebui sa se reorienteze atunci cand vine vorba de parul scurt. Este ca si cum ai "pune capac" siluetei tale, in loc sa iti scoti in evidenta atuurile. Daca totusi vrei sa optezi pentru o alta tunsoare, mentine-ti lungimea parului la nivelul barbiei. In schimb, pentru femeile mici de statura, specialistii recomanda parul scurt, tuns in scari, pentru ca se armonizeaza cu forma corpului.

Pasul 4. Analizeaza ce tip de par ai

Daca ai parul cret, iti va veni destul de greu sa intretii o tunsoare scurta . Majoritatea stilistilor recomanda ca persoanele cu parul ondulat sa isi mentina lungimea parului la nivelul barbiei, in cazul in care acestea isi doresc o tunsoare mai scurta. Totusi, acesta nu este un adevar general. Secretul consta in modul in care este realizata tunsoarea. Pentru parul ondulat si scurt, este recomandata o tunsoare in scari. Efectuarea acsteia este insa destul de riscanta, pentru ca daca nu este realizata cum trebuie, risti sa arati mai tarziu ca un pudel. Apeleaza la un specialist pentru a te feri de suprize neplacute.

Daca firul parului tau este firav si subtire, atunci este indicat sa apelezi la parul scurt, pentru ca acest gen de tunsoare adauga volum intregii fete, in timp ce parul lung ar arata nesanatos si mult mai plapand decat in realitate. Totusi, nu exagera cu tunsoarea in scari. Cel mai indicat este sa incerci sa pastrezi, pe cat posibill acelasi nivel al lungimii parului.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare