Pentru el

#accesorii #moda #design #catifea #silueta #stil masculin #tinute

Catifeaua la masculin: cum porti corect acest material pretios

Pentru 2013, designerii propun o reinventare a stilului clasic, iar catifeaua este materialul vedeta. Pentru barbatul modern si activ al secolului XXI, marile case de moda propun ca acest material sa fie purtat intr-o o gama cromatica variata (culoarea anului 2013 - verde smarald, bej, maro, negru sau bordeaux), in tinute de lungimi medii in care sa acorde atentie detaliilor.

Daca esti in cautarea unui outfit spectaculos cu accente futuriste, indrazneste sa porti catifeaua. Iata ce trebuie sa stii pentru a purta corect acest material pretios.


1 Ingrijeste-ti tinutele de catifea si invata cand si cum sa le porti

Designerii recomanda ca tinuta din catifea sa fie bine intretinuta si curatata, deoarece firele si scamele se prind foarte usor pe acest material, iar de la o imagine sublima pana la una total neingrijita nu este decat un singur pas. Pentru ca tinuta ta sa se bucure de o viata cat mai lunga, du-te periodic la curatatorie si protejeaz-o cu un sac special pentru haine.

Catifeaua pune accent pe silueta, asa ca nu purta o astfel de tinuta daca nu ai mai trecut in ultimele saptamani pe la sala.

Catifeaua este prin excelenta un simbol al elegantei si al unui stil de viata romantic, asa ca nu se preteaza pentru tinutele de zi cu zi.


2 Asorteaza-ti tinuta cu restul obiectelor vestimentare

In functie de nuanta tinutei de catifea alege sa contrabalansezi imaginea de ansamblu. Astfel, daca tinuta din catifea este de nuanta inchisa (verde murdar, maro, mov indigo sau negru), restul pieselor vestimentare vor fi alese dintr-o gama deschisa de culori (galben, alb, bleu).

Si pentru ca vorbim despre un material pretios, alege sa porti catifeaua alaturi de alte texturi care denota eleganta si stil, precum matasea, organza sau sifonul din matase.


3 Accesorizeaza-ti tinuta cu stil

Nu e deloc simplu sa porti piese vestimentare din catifea, iar accesorizarea acestora se realizeaza respectand principiul potrivit caruia outfitul nu trebuie supraincarcat.

Mizeaza intotdeauna pe accesoriile discrete si elegante. Poarta o pereche de pantofi eleganti, un ceas clasic, butoni metalizati si, daca vrei sa adaugi o nota personala tinutei, poti adauga un papion de aceeasi nuanta cu cea a sacolului sau o batista colorata la butoniera.

Sursa foto: ctshirts.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului