Pentru ea

# incaltaminte casa #incaltaminte confortabila #alegere incaltaminte

Cum sa alegi incaltaminte confortabila pentru acasa?

Cu siguranta ca atunci cand va cumparati incaltaminte pentru acasa, nu moda va fi pe un loc fruntas, ci mentinerea picioarelor in forma buna, adica confortul. Un alt element de care trebuie sa tineti seama este siguranta pentru a va asigura ca nu cadeti pe podelele alunecoase.

 

Exista o multime de genuri de incaltaminte care poate fi purtata in casa, iar perechea pe care o alegeti depinde in mare masura de preferintele si nevoile dumneavoastra personale, dar si de sezon.

Adidasii sunt o optiune excelenta daca doriti mai mult sprijin si flexibilitate, mocasinii iti vor oferi o caldura confortabila, insa marea majoritate dintre noi se orienteaza spre papuci de casa.

Sunt papucii incaltamintea ideala pentru acasa?

Nu mergeti desculti prin casa! Pentru ca atunci cand mergeti pe lemn de esenta tare sau pe placi ceramice nu aveti nimic care sa absoarba socul acelei suprafete dure atunci cand sunteti desculti. Iar in timp, mersul descult poate deteriora tamponul de grasime al piciorului, care ofera o perna naturala acestuia.

Indiferent de stilul de incaltaminte pe care o alegeti pentru acasa, asigurati-va ca perechea pe care o selectati este confortabila. Pentru ca incaltamintea de purtat in casa ar trebui sa fie in primul rand confortabila, pe langa alte cateva caracteristici la care trebuie sa fiti atenti. Captuselile cu blana sunt grozave pentru lunile mai reci, pastrandu-ti picioarele calde, in timp ce perechile respirabile, cu gauri pentru ventilatie, sunt ideale atunci cand temperaturile cresc.

Majoritatea oamenilor considera papucii ca fiind incaltamintea ideala de purtat prin casa, asteptand cu nerabdare sa se incalte cu perechea preferata dupa ce au fost la serviciu sau au „alergat” prin oras in pantofi mai putin confortabili. Insa papucii ofera mai mult decat confort, in special pentru persoanele care sufera de dureri cronice, precum diabeticii, persoanele cu fasciita plantara sau cei cu probleme de spate. Este binecunoscut ca podologii recomanda papucii si nu mersul descult acasa. Pentru ca papucii ofera protectie, sustinere si, desigur, iti mentin picioarele calde.

Sfaturi pentru purtarea papucilor. De ce sa alegeti niste papuci de calitate?

Dupa o zi de munca, este foarte important ca papucii sa ofere suportul potrivit pentru picioarele obosite. In plus, papucii nu ofera un beneficiu doar talpilor picioarelor, ci si genunchilor, soldurilor si spatelui, deoarece ofera amortizare pentru intregul corp. Asadar, nu fiti zgarcit si orietati-va spre ceva de calitate!

Nu purtati papucii de casa si in aer liber, deoarece veti aduce in casa odata cu acestia microbi care au potentialul de a va imbolnavi!

Atentie insa, papucii trebuie inlocuiti in fiecare an, deoarece pot acumula bacterii, ciuperci si microbi! Sa nu treaca mai mult de un an fara sa va cumparati papuci noi. La fel ca si alte parti ale corpului, talpile picioarelor tale arunca in mod constant celule ale pielii. Iar acele celule moarte ale pielii, desi microscopice, se vor acumula in papuci. Purtarea de sosete ajuta putin la prelungirea duratei de viata a papucilor, insa acestia tot tind sa se uzeze dupa un an.

Cum internetul este o sursa de informatii inepuizabila, atunci cand cautati papucii potriviti, uitati-va intotdeauna la recenzii pentru a vedea ce experiente au avut alti consumatori cu diferitele marci si modele de papuci.

Sursa foto: ccc.eu/ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare