Pentru ea

# haine pentru iarna # haine potrivite #haina iarna

Cum sa alegi haina potrivita pentru iarna

Anotimul rece se apropie cu pasi rapizi, iar prezentarile de moda abunda in haine special concepute pentru iarna. Cand vine vorba, insa, de alegerea propriei haine de iarna, avem o multime de neclaritati si intrebari.

Atunci cand alegem o haina, ea nu trebuie sa fie doar buna si de calitate, ci si functionala si practica. Totodata, trebuie sa stim exact cand, unde si cu ce o vom purta. La urma urmei, haina de iarna este piesa centrala a gardorebei noastre si obiectul pe care il vom imbraca cel mai mult de-a lungul sezonului. Haina de iarna o vom purta atat la plimbarile prin zonele noroiase, cat si la petrecerile de pe acoperis. Trebuie sa fie prezentabila, versatila si incapatoare pentru toate straturile pe care le vom ingramadi pe dedesubt.

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont cand iti alegi haina potrivita pentru iarna.

Alege o haina de calitate

Asigura-te ca ai citit fiecare eticheta cu atentie. Verifica prezenta acrilicelor ieftine si daca lana care apare pe eticheta chiar exista sau e doar publicitate nefondata. Evita poliesterul daca iti doresti ceva calduros si de calitate, pentru ca acesta este un dispozitiv prost de retinere a caldurii. Nu te lasa pacalit de brand sau numele designer-ului si nici de pretul mare, pentru ca acestea nu sunt intotdeauna un semn al calitatii.

Ia in consideratie spatiul necesar pentru straturi

Este posibil ca haina sa arate uimitor si sa te simti perfect in ea atunci cand o probezi in magazin si porti doar un tricou. Gandeste-te, insa, ca in decembrie vei fi imbracat cu un bluzon gros sau un pluover de lana. Haina ta este suficient de spatioasa in acest caz astfel incat sa iti permita si sa te misti usor? Asigura-te ca dispui de spatiu necesar pentru straturile suplimentare atunci cand iti cumperi o haina de iarna. Se recomanda chiar sa o cumperi cu un numar mai mare.

Alege o croiala si un stil care sa te avantajeze si sa se potriveasca cu formele tale

Nu cumpara haina de iarna doar pentru ca este la moda! Asigura-te ca ea arata bine pe forma ta si ca te avantajeaza. Ai talia mica? Atunci investeste intr-o haina cu centura sau cordon in talie pentru a accentua aceasta latura a ta. Preferi stilul clasic si alura boiereasca? Alege un palton lung, elegant!

Ia in consideratie toate ocaziile la care vei imbraca haina de iarna

Este adevarat ca aceasta haina cu imprimeu rosu si albastru arata super cu blugii tai negri, dar, totodata, este foarte posibil sa nu mearga si cu alte piese vestimentare. Incearca sa gasesti o haina versatila si pe care te poti baza intr-o multitudine de ocazii.

Asigura-te ca haina ta de iarna are buzunare

Desi buzunarele pot parea inutile cand probezi o haina intr-un magazin, atunci cand afara va fi zapada si mainile tale sunt muscate de frig, buzunarele vor deveni o oaza de caldura, salvandu-te. In plus, ele sunt perfecte pentru depozitarea manusilor si a fularului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare