Pentru ea

#rutina frumusete #carantina #izolare #ingrijire personala

Chiar daca stai acasa, nu te abandona! Fa-ti timp si ai grija de tine

Traim momente dificile. Nimeni nu se astepta sa fie nevoit sa isi schimbe brusc obiceiurile si sa ramana in casa. In aceste zile complicate, cand domneste ingrijorarea, nu uita, totusi, de tine! Nu te abandona! Creeaza-ti o noua rutina formata din gesturi mici, dar care iti poate schimba starea de spirit.

 

Am inceput 2020 cu optimism si cu cele mai mari sperante. Ne-am propus o multime de lucruri, insa dupa primele trei luni ale anului ne-am vazut nevoiti sa abandonam o multime de planuri, de proiecte. Urgenta medicala cu care se confrunta intreaga omenire ne-a tintuit in case. Nu avem multe mijloace pentru a lupta cu noul Coronavirus, trebuie sa facem sacrificii, insa asta nu inseamna ca trebuie sa cadem in depresie.

Stai in casa, dar in loc sa-ti petreci ziua pe canapea citind panicata postarile care circula pe social media, citeste o carte buna, vizioneaza un nou serial TV, gateste sau profita de timpul pe care il ai la dispozitie ca sa faci toate acele lucruri pe care niciodata nu aveai timp sa le faci.

Pare banal, dar chiar daca lucrezi de acasa, fii pregatita ca si cum ai merge la birou: machiaza-te si aranjeaza-ti parul de parca nu ai lucra din sufragerie, ci ai merge la serviciu. Un mic gest care poate parea superficial, dar care te poate ajuta sa iti mentii starea de spirit. Un lucru marunt, dar care face ca lucrurile sa para ceva mai normale.

Nu te abandona! Vor fi in continuare zile lungi si dificile, insa incearca sa le organizezi asa cum ai face-o daca ar trebui sa mergi la birou. Incearca sa nu iti pierzi reperele temporale. Trezeste-te la aceleasi ore, bea-ti cafeaua, fa putina miscare, poate chiar mai multa acum, cata vreme dispui de mai mult timp. Incearca sa iti pastrezi cat mai mult din rutina de pana acum.

Daca inainte mergeai la salon pentru pensat, pentru manichiura sau pentru coafat, fa aceste lucruri acasa. Ai grija de corpul tau, de tenul tau, de parul tau. Exista o multime de tratamente de infrumusetare pe care le poti face singura, de la epilarea cu ceara pana la mastile pentru par. Nu e atat de complicat pe cat pare. In plus, te vei simti mult mai bine in pielea ta dupa un astfel de tratament, vei avea o satisfactie deosebita.

Creeaza-ti propriile reguli

Ca sa nu te neglijezi, fa-ti un set propriu de reguli. Cum am spus si mai sus, seteaza-ti alarma la aceeasi ora ca si pana acum. Ia micul dejun ca si cum ar trebui sa te pregatesti de plecare. Imbraca-te cu hainele pe care le-ai purta daca ai merge in oras, la birou. Nu trebuie sa porti tocuri de 12 cm, dar scoate-ti pijamaua si imbraca-te cu haine care iti plac.

Nu uita de rutina de frumusete. Machiaza-te! Chiar daca nu folosesti neaparat fond de ten sau un ruj rosu, hidratarea tenului si putin rimel te vor face sa te simti mult mai bine cu tine insati. Nu uita sa te parfumezi! Atunci cand vei simti aroma parfumului pe care il indragesti vei fi mult mai relaxata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare