Pentru ea

#rochii bucuresti # croitorie bucuresti #rochii

Cele mai frumoase rochii … si cea mai tare croitorie din Bucuresti !

O ocazie deosebita necesita, adesea, si o tinuta pe masura. Este vorba despre eticheta sau dress code, pe care se pune foarte mult accent atunci cand vine vorba de o petrecere, de o seara de gala sau un eveniment monden. Insa, dress code-ul nu este ceva ce s-a inventat in lumea moderna. Inca de pe vremea civilizatilor antice, in special femeile din inalta societate, obisnuiau, cu diferite ocazii, sa se imbrace cu cele mai bune rochii si sa le accesorizeze cu cele mai frumoase bijuterii. Statutul femeii se vedea in functie de ceea ce purta. Cu cat intreaga tinuta era mai sofisticata, cu atat insemna ca femeia respectiva era mai bogata sau provenea dintr-o familie foarte importanta.

 

Evolutia rochiilor, de-a lungul istoriei, este una spectaculoasa. Daca in antichitate, modelul rochiilor de ocazie era unul cu aspect vaporos, diafan, ce incerca sa faca din fiecare femeie in parte o intruchipare a zeitelor, in Evul Mediu lucrurile s-au schimbat. Odata cu aparitia crestinismului, rochiile au devenit mai sobre, incercand sa acopere cat mai multa piele. Daca acum, majoritatea rochiilor de ocazie sunt cu maneci scurte sau bretele, atunci acestea aveau maneci lungi. In plus, indiferent de situatie, femeile purtau, adesea, diverse voaluri sau alte accesorii pentru a-si acoperi capul. Cu toate acestea, doamnele din inalta societate, printesele si reginele, aveau rochii frumos ornamentate, adesea acoprite cu pietre pretioase si unele brodate chiar si cu fir de aur sau argint, “obicei” adus din Siria, Persia si vechiul Bizant.

Mai tarziu, in Epoca Renascentista, au aparut, printre altele, corsetele si rochiile cu adevarat luxoase. Sunt deosebit de impresionante imaginile care o infatiseaza, de exemplu, pe Elisabeta I Tudor, cea mai puternica regina a Angliei, cu rochii care depasesc puterea imaginatiei. O astfel de rochie era cusuta manual, de catre persoane foarte pricepute si intreg procesul dura zile intregi, poate chiar saptamani. Cu siguranta, se putea spune despre Elisabeta ca se imbraca pentru a impresiona.

Evolutia rochiei nu a stagnat. Fiecare secol a venit cu moda lui. Au aparut crinolinele, care faceau ca rochiile sa fie si mai spectaculoase. Doar perioada ce coincide cu domnia lui Napoleon, a mai “imblanzit” putin moda, aducand in actualitate rochii ce aminteau de tinutele antice. Insa, in decursul a catorva decenii, moda s-a schimbat iar, atingand un apogeu al sobrietatii in Epoca Victoriana. Abia in anii 1900 lucrurile au inceput sa ia o traiectorie, considerata de noi, normala. In anii ‘20 au aparut, pentru prima data, rochiile scurte, chiar foarte scurte, promovate de faimoasele si misterioasele Flapper Girls. Desigur, rochiile de ocazie erau mereu spectaculoase. Apoi, anii ‘40 au venit cu perioada Glamour si divele de la Hollywood. A fost, probabil, una din cele mai elegante perioade din istoria modei feminine. Odata la 10 ani, moda s-a schimbat, uneori chiar radical.

Acum, din fericire, chiar daca exista “trenduri” in fiecare an, putem purta cam orice. Rochiile de ocazie nu se mai supun unor rigori stricte, cum ar fi interdictia de a purta rosu sau mov, asa cum se proceda, acum cateva sute de ani, la unele curti regale. Acum, rochia de ocazie nu mai este doar un privilegiu al nobilimii. Orice femeie isi poate permite o rochie deosebita. Exista totusi, mici reguli ce trebuie respectate atunci cand participam la un eveniment.

De exemplu, la o nunta, sunt anumite vestimentatii si culori ce trebuie evitate. In niciun caz nu trebuie sa eclipsam mireasa. Apoi, este interzis sa purtam o rochie de culoare alba sau care sa fie asemenatoare unei rochii de mireasa. Singura exceptie de a purta o rochie alba este daca aceasta are un imprimeu si nu are aceeasi lungime cu cea a rochiei de mireasa. Este indicat sa purtati rochii in culori dechise gen galben, turcoaz, violet. Culorile foarte aprinse, nu sunt o dovada a bunului gust si, daca se poate, aceste rochii ar trebui evitate. Desigur, chiar daca nu vrem sa eclipsam mireasa, asta nu inseamna ca nu putem purta rochii cu o croiala frumoasa si stilata. Magazinele de specialitate sunt foarte multe, insa riscati sa aveti o rochie pe care sa o mai intalniti si la alta invitata si nu este un lucru pe care vi-l doriti. De aceea, ideal ar fi sa faceti o rochie pe comanda.

Puteti apela la Picasso, un atelier de croitorie Bucuresti, cu o traditie desavarsita in crearea tinutelor de ocazie pentru doamne si domnisoare. Picasso nu este un atelier ca oricare altul. In primul rand, trebuie sa va faceti o programare. In acest mod, veti avea timp pentru a discuta, pe larg si fara a fi intrerupte, cu persoana care va va “modela” tinuta. Acel timp petrecut in atelier va fi numai si numai pentru voi. La Picasso, o rochie de ocazie reprezinta un “proiect” in adevaratul sens al cuvantului. Alaturi de designer, veti stabili fiecare detaliu. Rochia se va face exact pe masurile clientei si modelul va fi intocmai cel ales. Desigur, vi se va sugera si un alt model daca este cazul, care poate va avantajeaza mai mult si va scoate mai bine in evidenta trasaturile frumoase.

Apoi urmeaza alegerea materialului. Veti avea ocazia de a “simti” si de a vedea materialul textil din care va fi confectionata rochia de seara. Aveti de ales dintr-o gama diversificata de textile precum brocartul, voalul, matasea, dantela, poplinul, catifeaua. Puteti folosi unul sau mai multe, in functie de modelul de rochie ales. De asemenea, puteti veni cu propriul material si se pot face si retusuri. Aplicatiile cu pietre sau broderiile sunt alte servicii oferite de Picasso. Fiecare rochie de ocazie creata de atelier, trece printr-un control amanuntit. Nicio rochie nu va fi livrata inainte de a se face o inspectie riguroasa a fiecarei cusaturi sau tighel tras, a fiecarei pietre sau broderii aplicate.

Pentru ca Picasso este un atelier rochii care se respecta, si echipa este una pe masura. Croitoresele care se vor ocupa de rochiile clientelor, au peste 10 ani de experienta si sunt, mai degraba, artisti in acest domeniu, daca este sa tinem cont de minunatiile ce ies din mainile lor. De asemenea, la acest atelier sunt executate si rochii de mireasa deosebite. Designer-ul care se ocupa de aceasta sectiune are in spate o experienta inegalabila la renumita casa de moda Dolce&Gabbana. Acesta va sta cu fiecare viitoare mireasa in parte si va discuta, in amanunt, despre cum va fi cea mai frumoasa rochie din viata unei ei.

Pentru doamnele si domnisoarele interesate, atelierul Picasso are pe site un portofoliu foarte bun unde pot fi admirate cele mai frumoase rochii de ocazie sau de mireasa. Nu sunt doar niste simple rochii, ci adevarate bijuterii, demne de orice eveniment important. Sunt rochii pe care le puteti purta la o nunta, botez, dar si la o ocazie sofisticata precum un bal sau o festivitate de gala. Cum spuneam, Picasso nu este doar un simplu atelier de croitorie, este un loc unde se creeaza frumos, unde se tes povesti in matase si dantela, unde orice femeie, care calca pragul acestei locatii, are sansa sa devina o diva. Cele care vor imbraca o rochie semnata de atelierul PIcasso, vor intoarce, cu siguranta, toate privirile. La fel ca doamnele din inalta societate, de la curtile regale de odinioara, si voi puteti sa fiti printesele moderne, care vor impresiona prin eleganta si stil, imbracate in cele mai frumoase rochii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare