Pentru ea

#alexander mcqueen #designer #moda #stil #biografie #cariera #moarte #sinucidere #creatie

Alexander McQueen - Influenta lui incontestabila in lumea modei

Alexander McQueen a incetat din viata la varsta de 40 ani. Iubitul designer de origine britanica este regretat de intreaga lume a modei asupra careia a avut o influenta semnificativa. 

Fiul unui taximetrist din Londra, McQueen si-a descoperit pasiunea pentru fashion inca de cand era mic cand crea rochii pentru cele trei surori ale sale. Astfel, hotarat sa devina designer, acesta a inceput sa practice ca ucenic in cadrul companiei Savile Row, unde a invatat sa faca jachete pentru Gieves & Hawkes.


In 1996 a fost ales in functia de designer pentru Casa Givenchy.


McQueen a socat intotdeana prin teribilism si si-a castigat faima cu a sa colectie „Highland Rape” – o semnatura a intregii sale cariere. A revenit asupra acesteia, 10 ani mai tarziu, in show-ul din 2006, „Widows of Culloden” in care atractia a fost o holograma in marime naturala a supermodelului Kate Moss, imbracata in cioburi si material sfasiat.

McQueen a fost unul dintre cei mai tineri artisti care si-a adjudecat premiul de „Designerul Anului” de patru ori in perioada 1996-2003.

 In 2001, in urma unei dispute cu proprietarii casei Givenchy, acesta si-a parasit postul, urmand sa semneze ulterior un contract cu Gucci Group.

Show-urile sale din ultimii 10 ani au reprezentat intotdeauna evenimente majore marcate in calendarul modei internationale, in special cea de la Paris din octombrie anul trecut, in care si-a prezentat colectia primavara/vara 2010.

Ultima aparitie a lui McQueen pe scena a fost anul acesta in ianuarie, unde si-a prezentat ultima  sa colectie pentru barbati, la Milano. Show-ul a fost inspirat de muzica lui Sting si colectia a fost preserata cu multe referiri la originea celtica a autorului.

Pe 11 februarie, Alexander McQueen a fost gasit mort in locuinta sa din Londra. Potrivit unor informatii, creatorul de moda s-a spanzurat la o saptamana dupa moartea mamei sale sale.

In ceea ce priveste viata personala, artistul a fost intotdeauna un tip tacut, sensibil si plin de curtoazie. In vara lui 2000, Alexander si-a unit destinul cu partenerul si colaborator sau, George Forsyth. Ceremonia a avut loc pe iachtul din Ibiza detinut de printul Gambiei.

“A fost unul dintre cei mai straluciti designeri ai generatiei sale, iar faptul ca a avut un cuvant greu de spus in lumea modei se regaseste in stilul vestimentar adoptat de catre femei de 15 ani incoace. Este o pierdere enorma nu numai pentru moda din Marea Britanie, ci pentru intreaga lume”, si-a exprimat regretul la auzul mortii sale, Alexandra Shulman, editor al revistei Vogue.


Lucruri mai putin cunoscute despre Alexander McQueen


1 Numele sau complet este Lee Alexander McQueen. Multi apropiati ii spuneau simplu Lee.

2 Nascut in  1969 in Londra de Est, McQueen a parasit scoala la varsta de 16 ani pentru a-si urma vocatia.

3 Show-ul de absolvire sustinut la celebra Scoala de Moda din Londra, Central Saint Martins College of Art and Design a fost rampa lui de lansare.

4  Alexander nu s-a sfiit sa faca publica orientarea sa sexuala, si amuzat s-a intitulat singur “oaia roz a familiei”.

5 La ceremonia nuntii sale cu George Forsyth, domnisoara de onoare i-a fost actrita Kate Moss.

6 Multe celebritati din lumea mondena au fost indragostite de creatiile sale si i-au devenit fane autentice. Printre acestea se numara: Lady GaGa, Sarah Jessica Parker, Bjork, Victoria Beckam .

7 Datorita nonconformismului adoptat in creatiile sale si stilului sau excentric , Mc Queen si-a insusit porecla de „huliganul modei englezesti”.

8 In urma cu trei ani, Isabella Blow, prietena si sustinatoarea profesionala a lui McQueen s-a sinucis in conditii similare.
 

Sursa foto : www.style.com, www.telegraph.co.uk, www.popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului