Pentru ea

#sfaturi infrumusetare #experti #infrumusetare #frumusete

9 sfaturi de infrumusetare pe care expertii nu ti le spun

Fiecare femeie are propria rutina de ingrijire si o serie de trucuri pe care le aplica in fiecare zi pentru a arata cat mai bine. Parul, tenul si calitatea machiajului influenteaza aspectul fizic si de aceea trebuie sa arate cat mai bine. Afla o serie de sfaturi de infrumusetare pe care cei mai multi experti in frumusete nu le spun.

1. Preseaza usor pielea

Dupa ce ai aplicat crema hidratanta si fondul de ten, preseaza usor fata cu varful degetelor. In acest fel vei indeparta orice urma de produs aplicata in exces. Atentie la zonele din jurul ochilor, gurii si nasului unde machiajul are tendinta sa se adune pe parcursul zilei.

2. Nu curata fata in exces

Expertii in frumusete recomanda sa iti cureti tenul foarte bine seara, inainte de culcare, iar dimineata sa iti clatesti fata cu apa rece si atat.

3. Foloseste contur de buze inainte de a aplica rujul

In ciuda reputatiei proaste pe care a castigat-o de-a lungul timpului, atunci cand este aplicat corect, conturul de buze adauga un efect de volum si poate corecta anumite asimetrii ale gurii. In plus, ceara si uleiurile din creion vor ajuta la mentinerea culorii pe buze pentru mai mult timp.

4. Foloseste umidificatorul

Umidificatorul este benefic atat pentru ten, cat si pentru par. Foloseste-l pentru a preveni ruperea parului, dar si pentru a face podoaba capilara mai usor de periat si coafat.

5. Usuca parul fara prosop

In loc sa folosesti un prosop ca sa iti usuci parul, incearca sa faci aceasta operatiune cu un tricou de bumbac. Parul nu se va mai ingrasa la fel de repede si va fi mai usor de coafat.

6. Ingrijeste cu atentie scalpul

Foloseste un serum pentru scalp pentru ca acesta ajuta in intarirea fibrei parului si a radacinilor si astfel vei avea un par frumos si sanatos. Daca vrei ca parul sa iti creasca mai repede, poti sa iei biotina sau complexul de vitamina B si biotina.

7. Nu mai folosi crema hidratanta sub sau peste crema cu protectie solara

Atunci cand folosesti crema hidratanta sub sau peste crema cu protectie solara, aceasta din urma isi pierde eficienta. Ultimul pas in rutina zilnica de ingrijire este aplicarea unei creme cu factor de protectie 30 sau mai mare. Cele mai multe dintre acestea sunt si hidratante, datorita emolientilor.

8. Mergi la un consult oftalmologic

Liniile de sub ochi si ridurile sunt primele semne ale imbatranirii. Pentru a-ti mentine pielea cat mai sanatoasa, evita sa te incrunti. In multe cazuri, acest gest apare din cauza privirii slabite. Cand te incrunti, pentru a vedea mai bine, scade si nivelul de elastina din jurul ochilor. Asadar, recomandat este sa iti faci o programare la oftalmolog pentru a afla daca ai sau nu nevoie de ochelari de vedere.

9. Foloseste fond de ten

Expertii in frumusete le recomanda femeilor sa se gandeasca la machiaj ca la un produs de intretinere, deoarece pe timpul zilei acesta protejeaza foarte bine tenul de ultraviolete si de conditiile de mediu nefavorabile. Multe dintre produse contin protectori solari si chiar daca unele nu contin SPF, tot pot proteja impotriva dezastrelor provocate de soare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare