Machiaj & Cosmetica

#desfundare pori #masca argila #remedii

Cum sa desfunzi porii pielii cu 3 remedii naturale

Porii tenului tind sa se incarce din cauza unei curatari necorespunzatoare, a transpiratiei si a impuritatilor, infundandu-i.

Ce se intampla cand ai porii infundati? Una dintre consecinte este marirea lor, din cauza acumularii de substante in interior, care dau nastere punctelor negru.

Un por marit este mult mai vizibil. Acest lucru este foarte inestetic si necesita o serie de solutii pentru curatarea profunda a pielii si desfundarea porilor. Curatarea faciala normala, in aceste cazuri, nu prezinta rezultate favorabile.

Solutii pentru desfundarea porilor

De multe ori, incercam sa desfundam porii frecand tare pielea cu sapun. Se poate folosi chiar si o perie exfolianta. Dar aceste variante nu au efectul dorit.

Exista o serie de soluti mult mai eficiente care te vor ajuta sa eliberezi porii de murdaria acumulata fara a irita pielea. Iata care sunt acestea:

Pasul 1 - Aburi faciali cu plante

Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a desfunda porii. Este un pas esential care va deschide porii si, astfel, va face mult mai usoara curatarea lor. Fara aceasta solutie, va fi foarte dificil sa cureti bine porii si sa scoti toata murdaria acumulata.

Potrivit unui studiu al Universitatii Tehnice din Babahoyo (Ecuador), aburul deschide porii, dar sensibilizeaza si pielea. Trebuie doar sa stai 5 minute cu fata aproape de vasul cu apa, dupa ce a fiert. In apa poti pune musetel, melisa sau lavanda.

Pasul 2 - Compresa calda

Dupa ce ai stat 5 minute cu fata la abur, poti folosi batiste sau dischete demachiante pentru a elimina murdaria din pori. In cazul in care porii dintr-o anumita zona, cum ar fi nasul, nu sunt suficient de deschisi, poti folosi o compresa calda.

Inmoi in apa pe care ai folosit-o pentru aburii faciali si o vei aplica timp de cateva minute in zona afectata. Dupa aceea, vei repeta procedura cu batista pentru a scoate  punctul negru.

Pasul3 - Masca de argila pentru a desfunda porii

Acesta este ultimul pas. Masca de argila lasa pielea foarte fina, revigorata si o curata in profunzime, asa cum sugereaza un studiu al Universitatii din Zaragoza. Este important sa nu o lasi prea mult pe fata, pentru ca poate irita tenul, daca este unul sensibil. Aceasta masca se foloseste o data la 15 zile.

Importanta curatarii faciale

Tenul trebuie curatat in fiecare seara. Si asta pentru ca noaptea pielea se regenereaza si, prin urmare, este important sa fie curata.
De asemenea, este foarte important sa indepartezi tot machiajul. Acesta este foarte daunator, infunda porii si impiedica pielea sa respire.

Dobandirea acestor obiceiuri bune va impiedica aparitia punctelor negre inestetice. In plus, o curatare buna te va ajuta sa eviti imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor timpurii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare