Accesorii

#asortare ceas #tinute #ceasuri #accesorii

Cum iti asortezi ceasul la diferite tinute

Pentru multe femei, ceasul nu este doar un accesoriu practic, ci si un simbol al statutului lor sau, uneori, expresia unei legaturi speciale, mai ales daca este vorba despre un ceas valoros primit sau mostenit de la o alta persoana din familie.

 

Daca unele femei sunt atasate de un singur ceas, pe care il poarta ani de-a randul, altele prefera sa aiba mai multe astfel de accesorii si sa le schimbe in functie de stilul pe care il adopta intr-o anumita zi sau perioada a vietii lor.

Exista, bineinteles, multe tipuri diferite de ceasuri de dama. Ceasurile cu bratara din otel inoxidabil au un aspect elegant, care ar arata excelent la aproape orice tinută. Aurul roz este o tendintă care a cunoscut o crestere semnificativa si tot mai multe femei cumpara ceasuri suflate cu aur roz. Ceasurile cu o curea din piele reprezinta, de asemenea, o alegere clasica. Desi nu sunt la fel de populare printre femei, cum sunt printre barbati, ceasurile smart au devenit si ele foarte trendy, in ultima perioada, mai ales printre femeile pasionate de sport sau care au o viata profesionala dinamica.

Indiferent care este alegerea ta personala, iata ce trebuie sa stii ca sa iti integrezi ceasul, cu eleganta si bun gust, in orice fel de tinuta.

Ceasuri clasice

Vorbim aici despre ceasuri cu bratari metalice sau din piele si cu un design conventional. Un astfel de ceas este potrivit pentru aproape orice tinuta, de la cele de birou pana la cele casual. Avantajul unor astfel de ceasuri este ca le poti purta si daca te decizi, de exemplu, sa faci o schimbare de stil. Arata la fel de bine si cu o rochie sobra, la o intalnire de afaceri, si cu o pereche de jeansi si un tricou alb, la o petrecere in gradina cu prietenii. Asadar, este o investitie buna, daca iei in considerare costul per purtare.

Ceasuri-bijuterie

Desi unii stilisti sunt de parere ca pentru evenimentele de seara este mai bine sa renunti la ceas, cele foarte fine, care intra la categoria ceasurilor-bijuterie, accesorizate cu pietre pretioase sau semipretioase, reprezinta exceptia care confirma regula. Astfel de ceasuri sunt foarte elegante si completeaza chiar si cele mai diafane rochii de seara. Totusi, trebuie sa ai in vedere dimensiunea unui astfel de ceas. El trebuie sa fie proportional cu marimea bratelor. Daca esti miniona cu o silueta delicata, evident, este recomandat sa alegi un model de ceas mai mic, mai fin. In schimb, daca esti o femeie inalta sau ai o silueta mai voluptuoasa, te poti orienta si catre modele cu dimensiuni ceva mai mari.

Ceasuri sport

Indiferent care este modalitatea ta preferata de a face miscare, pe o pista de atletism, la bazin sau intr-o sala de fitness, ceasul sport este deosebit de practic daca vrei sa iti monitorizezi progresele. In general, astfel de ceasuri iti furnizeaza informatii despre numarul de calorii arse, puls sau rezistenta la efort si pot fi conectate la un smartphone. Asadar, poate fi foarte util daca esti o persoana care iubeste sportul sau daca ai nevoie sa te simti motivata. Majoritatea au un design practic si bratari de cauciuc, care vin intr-o gama larga de culori, astfel incat sa le poti asorta foarte usor oricarui tip de echipament sportiv.

Ceasuri avangardiste

Ceasurile cu un design special, avangardist, sunt cel mai greu de asortat, pentru ca se potrivesc unor garderobe si unor personalitati care au aceleasi trasaturi. Daca esti o personalitate nonconformista, pasionata de tot ce e nou, cu gusturi eclectice, atunci acesta ar putea fi modelul potrivit pentru tine.

La fel ca in cazul altor accesorii importante, un ceas trebuie ales cu atentie, tinand cont si de alte caracteristici ale garderobei si personalitatii tale, astfel incat sa devina, cu adevarat, o piesa reprezentativa.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului