Pentru ea

#rochie botez #tinute botez

Tinute de botez: cum o alegi pe cea ideala

Ca si nuntile, botezurile sunt evenimente formale, ceea ce impune o anumita seriozitatea a tinutei pe care urmeaza sa o porti. Totusi, spre deosebire de nunti, vestea buna este ca nu exista prea multe superstitii bizare sau reguli care tin de cromatica pieselor vestimentare alese, deci este putin probabil sa jignesti pe cineva prin a-ti face aparitia intr-o anumita culoare(sau nonculoare!).

 

Daca nu esti mama micutului botezat sau nasa acestuia, atunci ai noroc. Nu ai nevoie de ceva nou pentru care sa cheltui special o suma de bani, asa ca incearca sa adaptezi deja ceea ce ai acasa. Si totusi, cum stii care este cea mai potrivita tinuta de purtat la un botez?

Cele mai multe botezuri au loc intr-o biserica sau alta cladire religioasa, iar in acest sens trebuie sa pastrezi un gram de decenta. In acelasi timp, tine cont ca tinuta ta va trebui sa fie adecvata anotimpului si conditiilor meteo. Ce sa porti cand esti invitata la un botez? Iata cateva sugestii:

  • Rochii de botez - asigura-te ca rochia nu este prea scurta, prea decoltata ori mult prea mulata; pe scurt, nu descoperi prea multa piele.
  • Pantaloni eleganti - o pereche de pantaloni din stofa, conici se potrivesc perfect pentru o ceremonie de botez; accesorizeaza-i cu un top sau cu o camasa fluida, pastrand aceeasi nota de eleganta.
  • Fuste- din nou, alege inteligent, mai degraba decat sexy atunci cand vine vorba de forma si lungimea fustei. Asorteaza cu o camasa ori cu un sacou.

Pe scurt, poti purta piesele de mai sus in aproape orice culoare si model, mai ales pentru ca este o ocazie fericita iar sobrietatea nu isi are locul acum.  

Ce sa NU porti niciodata la un botez:


Exista si cateva piese pe care nu ar trebui niciodata sa le porti intr-un astfel de context, iar lista cuprinde urmatoarele elemente vestimentare: blugi, pantaloni de trening, slapi, cizme tip UGG, adidasi.

Alte combinatii nefericite pentru o ocazie precum sunt botezurile, ar mai fi:

  • Rochiile de seara prea lungi si prea elegante. De regula, slujba religioasa a botezului are loc in timpul zilei, asa ca o astfel de alegere nu este justificata.
  • Orice te face pe tine, mai mult decat pe copil, pe parintii sau pe nasii sai, sa fii in centrul atentiei. Aceasta zi nu iti este dedicata, asa ca nu este timpul pentru haine prea dramatice si neobisnuite.

Ca si in cazul evenimentelor de acest fel, fiecare botez este aparte. Sfaturile de mai sus se potrivesc unei ceremonii care nu are neaparat un tipar, insa vei participa la botezuri cu diferite nivele de formalitate, de la cele foarte nobile pana la cele obisnuite. Ca intotdeauna, daca ai indoieli cu privire la ce ar trebui sa porti, intreaba-i pe parintii micutului ce urmeaza a fi botezat daca exista un dresscode. Distractie placuta!  

Sursa: https://www.catalog-svadba.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului