Pentru ea

#sfaturi de machiaj #ochelari #machiaj

Cum sa te machiezi daca porti ochelari

Ochelarii sunt o necesitate, dar si un accesoriu menit sa iti schimbe complet look-ul. Trebuie sa stii insa de la bun inceput ca machiajul in cazul in care esti ochelarista difera fata de cel pe care trebuie sa il adopti atunci cand porti lentile de contact, spre exemplu. Iata de ce sa tii cont!

Anticearcanul

Ramele ochelarilor pot crea umbre intunecate sub ochi, dand impresia unor cearcane adanci. De aceea, e bine ca atunci cand te machezi sa aplici un anticearcan intr-o nuanta usor portocalie, pentru a ilumina zona. Daca vrei sa mergi si mai departe, aplica in coltul interior al ochilor un fard deschis, sidefat, pentru a ilumina zona.

Genele

Genele sunt, probabil, cele mai importante atunci cand vine vorba despre machiajul persoanelor care poarta ochelari. E bine sa ti le ondulezi inainte de a aplica rimelul, pentru ca in felul acesta le vei inalta si vei face ochii sa para mai mari. E bine sa folosesti mascara doar pe varfurile genelor, pentru a nu crea umbre intunecate.

Dermatograful

Inlocuieste clasicul dermatograf negru cu unul gri, albastru sau maro. Daca vrei sa atragi si mai mult atentia asupra ochilor tai, atunci contureaza-i cu o culoare si mai indrazneata precum violet sau turcoaz.

Rujul

Extrem de util in cazul in care porti ochelari este sa pui accentul pe buze. De aceea, e bine sa folosesti un ruj puternic, o nuanta intensa de rosu, spre exemplu. Alege culorile si in functie de cea a ramei ochelarilor, pentru a echilibra cromatic aspectul.

Sprancenene

Asemenea ochelarilor, si sprancenele iti incadreaza privirea. Contureaza-le cu atentie astfel incat sa nu se piarda in spatele ramelor. In cazul in care ramele sunt destul de groase, zbarleste putin sprancenele pentru a le evidentia. Nu te speria! Se poarta sprancenele cu un aer usor masculin asa ca nu ai nimic de pierdut.

Fardul de pleoape

Culorile puternice arata rau vazute prin lentila ochelarilor, asa ca cea mai buna solutie este sa optezi pentru culori neutre, simple, pe tonuri nude eventual. Poti alege si farduri sidefate, dar tot deschise la culoare.

Sursa foto: erojana.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului