Do it yourself

#calmare piele #remedii naturiste #iritare #epilare

Te iriti dupa epilare? 3 trucuri care te ajuta sa scapi de acesta problema

Stiai ca aproximativ 58% dintre femeile care folosesc aparatul de ras se irita dupa epilare? Acesta este folosit in special in sezonul cald, cand nu ai rabdare ca firele de par sa creasca suficient pentru a apela la ceara sau la aparatul de ras.

Daca te numeri printre persoanele care se irita dupa epilat, trebuie sa stii ca exista cateva trucuri naturiste care te ajuta sa scapi rapid de aceasta problema. Iata trei dintre acestea.

1. Mierea

Mierea este folosita de secole pentru a vindeca ranile si afectiunile pielii. Efectul sau antiinflamator si antimicrobian ajuta pielea iritata lasand-o neteda si bine hidratata. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici un strat de miere 100% naturala in zona afectata si s-a lasi sa actioneze timp de 10-15 minute. Clateste-te apoi cu apa calduta.

2. Amidonul de porumb

Amidonul de porumb ajuta la calmarea eruptiilor cutanate si la tratarea iritatiilor. Tocmai de aceea este folosit la prepararea numeroaselor produse cosmetice.

Prepara acasa o pasta din 3 linguri de amidon in care sa adaugi cate putina apa. Amesteca bine, pana obtii consistenta unei creme. Aplica pasta obtinuta in zonele afectate si las-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

3. Otetul de mere

Otetul de mere actioneaza ca un agent antimicrobian si antiinflamator. Acesta ucide bacteriile si calmeaza inflamatiile si iritatiile pielii. In plus, ajuta la scaderea pH-ului pielii, facand-o mai netada. Dilueaza insa otetul in apa inainte de a-l aplica pe piele. Lasa-l sa actioneze timp de 5 minute apoi clateste-te bine cu apa curata.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare