Do it yourself

# trucuri intretinere incaltaminte #intretinere incaltaminte #incaltaminte

5 trucuri de intretinere a incaltamintei ce-ti vor face viata mai usoara

Orice incaltaminte se strica in timp. Insa, in momentul in care nu este ingrijita corect, aceasta se deterioreaza rapid. Ii poti prelungi viata si o poti curata mult mai usor cu ajutorul acestor trucrui simple!

1. Spalarea corecta a tenisilor

Tenisii si alte tipuri de incaltaminte asemanatoare acestora pot fi spalati la masina, daca aceasta are un program special pentru ei. Cu toate acestea, daca vrei ca acestia sa reziste in timp, nu este o metoda recomandata. Apa se imbiba in material, micsorandu-l si, uneori, chiar stricandu-i aspectul.

Cel mai bine este sa-i speli manual. Scoate-le sireturile si intariturile (daca este posibil) si spala-i cu atentie folosind o periuta de dinti cu ajutorul careia sa insisti in locurile in care exista pete dificile, dar si pentru spalarea talpii.

Pentru spalarea interiorului pantofilor foloseste alcool medicinal. Acesta elimina atat murdaria cat si microbii.

2. Scapa de zgarieturile de pe incaltamintea din piele

Incaltamintea din piele acumuleaza in timp zgarieturi si cute ce ii strica aspectul. Poti scapa de acestea aplicand un strat generos de crema hidratanta (speciala pentru pantofi), pe care sa o lasi sa actioneze timp de cateva ore. Lustruieste apoi pantofii cu o carpa curata, din bumbac si vor arata ca noi.

3. Foloseste pasta de dinti pentru albirea talpii

Talpa pantofilor si parginile acestora se murdaresc rapid, iar uneori petele sunt greu de indepartat. Nu si in cazul in care folosesti pasta de dinti. Mai intai spala talpa cu apa pentru a indeparta mizeria si la urma, aplica pasta de dinti. Freaca bine talpa cu ajutorul unei periute vechi, pe care nu o mai folosesti. La urma clateste foarte bine, cu apa curata.

4. Scapa rapid de mirosurile neplacute

Pantofii tai au un miros neplacut? Poti scapa de acesta cu ajutorul odorizantelor pentru masina. Adauga cate un odorizant in fiecare pantof si lasa-l sa stea peste noapte. Daca mirosul nu dispare, trebuie sa le schimbi captuseala. Aceasta trebuie sa fie fabricata din materiale naturale pentru a abosrbi umezeala si a nu lasa mirosurile naplacute sa-si faca simtita prezenta.

5. Cum protejezi pantofii din lac de zgarieturi

Pantofii din lac pot fi protejati de zgarieturi cu ajutorul vaselinei. Dupa ce i-ai curatat in prealabil cu o laveta cu apa, usuca-i bine si unge-i cu vaselina, apoi lustruieste-i cu o carpa curata. Acesta ii va proteja de intemperiile vremii dar si de zgarieturi.

Sursa foto: pexeles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului