Accesorii

#ochelari de vedere #stil #feminin #accesoriu #modele #tendinte #2010 #moda #rame

Ochelarii de vedere, un accesoriu chic

Pana nu demult ochelarii de vedere avea doar un scop reparatoriu, fiind o necesitate doar pentru corectarea dioptriilor, in timp insa acest instrument a devenit un adevarat accesoriu in tendinte.

In ziua de azi, din ce in ce mai multe femei sunt atat de innebunite dupa ochelari, incat chiar daca nu au nicio problema cu ochii, isi cumpara o pereche cu lentilele din plastic, doar pentru modelul ramelor. Astfel ca, in caz ca ai probleme cu ochii, nu trebuie sa te stresezi ca o sa arati ciudat cu ochelari. Ba din contra, trebuie sa te bucuri ca si vei fi la moda si vei avea si o vedere buna in acelasi timp.

Foarte important atunci cand iti alegi o pereche de ochelari este sa tii cont de nuanta tenului tau si a ochilor cand optezi  pentru culoarea ramelor si de forma fetei tale atunci cand iti alegi tipul de rama. Piata din acest domeniu este saturata deja de modele de rame de ochelari de toate formele si culorile posibile, astfel alegerea ochelarilor perfecti nu va fi o problema pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa fii rabdatoare, sa fii bine informata si sa tii cont de gusturile tale.

Iata cateva trucuri care te-ar putea ajuta sa alegi ochelarul perfect.

 

Nuanta tenului tau

 

Inainte sa te duci prin magazine in cautarea ochelarilor perfecti afla care este nuanta tenului tau. Cum faci lucrul acesta? Cat se poate de simplu. Pune langa fata o bijuterie aurie si apoi una argintie. In cazul in care pielea ta este mai apropiata de auriu, atunci inseamna ca ai un ten in nuante calde si subtonuri de portocaliu si galben. In cazul in care pielea ta se apropie mai mult de argintiu, reiese ca ai tenul in nuante reci, cu subtonurile de roz si albastru.
Pentru un ten cald trebuie sa alegi ramele in nuante precum bronzul, coralul, piersica, mierea, auriul, cremul, kaki-ul, portocaliul sau bejul.

Pentru un ten mai rece, este recomandat sa te indrepti spre ramele colorate in nuante precum bleu, gri, pruna, trandafiriu, roz, purpuriu, jad, argintiu, carbune sau ametist.

Daca esti mai in varsta, inseamna ca ai un ten matur , pielea si-a pierdut putin din pigmenti si este mai deschisa la culoare. Astfel, este bine sa te feresti de nuantele deschise de rame si sa te indrepti spre cele aprinse, in culori precum rosu, caramiziu sau violet.

Sursa foto : www.geekeyeglasses.com

Culoarea ochilor tai

 

Este indicat sa alegi o culoare pentru rama ochelarilor tai care sa fie complementara cu cea a ochilor tai sau contrastanta.  Astfel:

• Daca ai ochii albastri alege o nuanta de maron sau auriu pentru a-i evidentia. Pentru o privire si mai intensa poti opta pentru culori asemanatoare ochilor precum violetul, cobaltul, cenusiul sau otelul.

• Daca ai ochii verzi poti incerca o nuanta de pruna, pentru un look mai discret sau verde-smarald pentru o privire mai intensa.

• Daca ai ochii caprui indreapta-te spre nuantele precum lavanda care confera contrast si evidentieaza ochii sau portocaliu si cacao.


Sursa foto: www.geekeyeglasses.com

Forma fetei tale

 

In ceea ce priveste forma fetei, este recomandat sa optezi pentru ramele car sunt opusul fetei tale ca forma. Adica, daca ai fata patratoasa stai departe de ramele patrate, pentru ca vor sublinia cel mai mult acest lucru. Tine cont si de marimea fetei, de exemplu daca ai o fata mica evita ramele mari si invers.

• Pentru forma patrata a fetei cele mai potrivite rame sunt cele mai late dar cu colturile putin ridicate, cele alungite sau ramele in forma de ochi de pisica . Indicate sunt si modelele cu rama lipsa in partea de jos a fetei.

• Pentru forma rotunda a fetei, indicate sunt ramele inguste si lunguiete cat si cele dreptunghiulare.

• Pentru forma de inima a fetei se recomanda ramele subtiri si rotunde sau cele in forma de fluture cat si cele numai in suruburi.

• Pentru forma dreptunghiulara a fetei este bine sa alegi ramele mai late cu margini delicate cat si cele cu decoratii pe brate pentru a adauga latime.

• Pentru forma ovala este potrivita orice tip de rama, fiind cea mai permisiva forma a fetei.

Sursa foto: www.geekeyeglasses.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare