Coafuri

#vopsire par uscat #sfaturi par uscat # trucuri par uscat

Trucuri utile pentru vopsirea parului uscat

Blondul-capsuna sau rosul aprins sunt nuante moderne si seducatoare in care iti poti purta podoaba capilara, chiar daca nu esti Lady Gaga. Vopsirea parului uscat necesita, insa, mai multa atentie si pregatire din partea ta, pentru a nu avea de suferit consecinte iremediabile. Iata cateva trucuri utile pentru posesoarele acestui tip de par.

Chiar daca pui in aplicare operatiunea acasa ori la salon, vopsirea parului uscat este mai anevoioasa, deoarece firele de par au nevoie de mai multa protectie. Urmatoarele trucuri utile te ajuta sa iti vopsesti parul corect, fara sa il deteriorezi.

1. Tipul de vopsire

Inainte sa treci la treaba, stabileste tipul de vopsire, in functie de masura in care parul tau este deja lipsit de hidratare si tern.

Vopseaua permanenta pentru par contine peroxizi si amoniac, substante care afecteaza pigmentul natural al firelor de par pentru toata viata. Vopseaua semi-permanenta are un impact mai usor asupra podoabei capilare, nu subtiaza fierele de par, dar nu dureaza mai mult de 6 saptamani.

Vopseaua de par temporara are cel mai bland efect asupra parului, insa rezista timp de 5-7 samponari maximum. Cu cat este parul tau mai degradat si mai subtire, cat atat mai gentil trebuie sa fie tipul de vopsire pentru care optezi.

2. Alegerea nuantei

Pentru un rezultat optim si o deteriorare cat mai superficiala a parului uscat, este ideal sa alegi o nuanta cu maximum 2 tonuri mai inchisa ori mai deschisa decat culoarea ta naturala. Nu este recomandat sa te vopsesti blond-platinat daca parul tau natural este brunet!

3. Testarea vopselei de par

Fa un test pe o suvita subtire, pentru a observa in ce masura procesul de colorare iti afecteaza parul natural. In plus, afli daca nuanta rezultata este cea dorita de tine. Cand incepi vopsirea propriu-zisa, ai grija sa ai toate ustensilele langa tine, astfel incat sa nu existe intervale de timp prea lungi intre aplicari, cat tu iti cauti pensulele si manusile.

4. Aplicarea vopselei de par

Separa-ti parul in 4-6 sectiuni, astfel incat culoarea sa se distribuie uniform. Intrucat scalpul poate fi ultrasensibil, aplica inainte un gel cu petroleum in jurul radacinilor, pentru a forma un strat protector intre vopsea si piele.

Vopseste-te intotdeauna dupa 24 de ore dupa ce ti-ai spalat parul, pentru ca scalpul sa aiba deja sebumul natural care il apara de iritatii. Aplica un balsam hidratant dupa vopsire si nu folosi placa de par timp de 3-4 zile, pana cand vopseaua este perfect absorbita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare