Coafuri

# realizare coafuri #coafuri simple #coafuri elegante #coafuri

Trei coafuri elegante pe care le poti realiza singura, acasa

Sa stii ca poti arata uimitor si, totodata, poti economisi si bani, ocupandu-te singura, acasa, de coafura pentru o seara in oras, pentru job sau chiar pentru o nunta. Daca mireasa te roaga sa mergi cu ea si cu celelalte domnisoare de onoare la coafor, situatia se schimba, insa, daca ar fi sa mergi doar tu, ai putea sa iei in calcul posibilitatea de a te coafa singura - ai nevoie doar de rabdare si putin fixativ pentru par.

Este recomandat, totusi, sa testezi inainte oricare din aceste trei coafuri, pentru a te asigura ca iti stau bine si cale poti realiza fara probleme atunci cand va fi nevoie.

Coc impletit ridicat

Pentru a crea o coafura simpla si frumoasa, incepe prin a prinde parul intr-o coada de cal. Pozitioneaza coada acolo unde simti tu ca este mai bine si ca te avantajeaza mai mult (in crestetul capului, spre ceafa, in lateral, etc). Odata ce ai fixat parul cu o banda elastica, impleteste coada de ponei pana la varf si asigur-o cu un elastic mic, daca se poate de culoarea parului. Daca ai un parul alunecos, poti aplica inainte ceara sau o pomada care sa te ajute la fixare. Acum prinde varful cozii impletite si infasoar-o intr-o miscare rotativa in jurul bazei de la scalp. Pentru a fixa cocul, foloseste cateva ace de par in impletitura si in coada impletita. Mai ramane doar sa stabilizezi totul pulverizand un fixativ care sa te ajute sa mentii coafura pe o perioada mai lunga.

Bucle pline de glam cu suvite laterale

Pentru a crea un aspect elegant, glisat lateral, trage-ti parul intr-o parte si onduleaza-l cu un aparat de ondulat in sectiuni uniforme, permitand carliontilor sa cada pe fata. Lasa carliontii sa se aseze intr-o alura fireasca de onduleuri si pulverizeaza fiecare bucla cu un fixativ mediu spre puternic. Periaza buclele cu un pieptene cu dinti largi sau cu o perie moale - acest lucru permite buclelor sa capete o forma neteda si uniforma. Trece toate suvitele prin spatele urechii si asigura coafura cu o bareta sau un accesoriu de par.

Coc cazut spre ceafa

Cocul cu alura dezordonata si neglijenta este alegerea cea mai populara printre domnisoare de onoare si mirese. Pentru a obtine un coc elegant, cu textura, incepe prin a lega parul intr-o coada de cal eleganta, pozitionata la nivelul gatului. Pentru a imblanzi carliontii, a controla mai bine parul si a obtine un efect elegant, utilizeaza un fixativ pentru par, un gel sau o ceara inainte de a-l prinde in coada de cal. Foloseste degetele pentru a imparti coada in jumatate pe orizontala si un pieptane pentru a pieptana usor ambele sectiuni, de la baza pana la varfuri. Infasoara o sectiune in sensul acelor de ceasornic si fixeaz-o cu ace de par, impingandu-le prin sectiune in coada de ponei din jurul bazei elastice. Infasoara acum a doua sectiune intr-o miscare inversa accelor de ceasornic si fixeaz-o si pe ea cu ace de par in acelasi mod. Finalizeaza coafura cu fixativ pentru o mentinere pe termen lung.

Surse foto: realsimple.com, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare