Coafuri

#tratamente par #tratamente #ingrijire par

Tot ce trebuie sa stii despre tratamentele pentru par

Modul in care aratam spune multe despre noi, mai exact, despre cat de mult ne iubim. Un par frumos, o piele sanatoasa si stralucitoare, hainele ingrijite si alese cu grija... toate ne reflecta personalitatea si ii fac pe cei din jurul nostru sa-si creeze o parere.

 

Cat de buna? Acest lucru depinde de cata grija avem de sanatatea si imaginea noastra. Da, ingrijirea corpului nu trebuie sa vizeze doar partea estetica, desi si aceasta este importanta.

Un par frumos si sanatos demonstreaza faptul ca stilul nostru de viata este echilibrat, ca ne hidratam corespunzator si ca incercam, pe cat se poate, sa diminuam nivelul de stres si sa ne ferim de factorii negativi care ne afecteaza organismul.

Podoaba capilara – un subiect delicat, ce necesita o atentie deosebita

De regula, majoritatea persoanelor folosesc in ritualul de ingrijire a parului cateva produse: sampon, balsam, masca de par si unul/doua produse de coafat. Atat balsamul, cat si masca, au scopul de a hrani fibra capilara si este recomandat sa fie utilizate chiar si in cazul in care podoaba capilara nu se confrunta cu probleme serioase.

In momentul in care problemele grave incep sa apara, atentia trebuie indreptata catre un alt produs – un tratament pentru par.

Cand trebuie introdus in ritualul de ingrijire un tratament pentru par?

Trebuie reamintit faptul ca podoaba capilara este zilnic expusa factorilor agresivi externi si nu numai. Atat vantul, schimbarile bruste de temperatura, radiatiile UV si poluarea, cat si aparatele de styling, vopsitul frecvent, coafatul fara utilizarea unor produse de protectie, alimentatia nesanatoasa si stresul pot afecta grav frumusetea parului si, implicit, starea de spirit a celui care se confrunta cu probleme.

Dintre semnalele care cer ca in ritualul de ingrijire sa fie introdus un tratament pentru par se pot mentiona:

  • parul cade in abundenta;
  • parul este casant, lipsit de stralucire si vitalitate;
  • parul este extrem de subtire si se electrizeaza usor;
  • varfurile sunt despicate;
  • parul este extrem de rar.

Cate tipuri de tratamente pentru par exista?

Tratamentele pentru par pot fi initial impartite in functie de tipul podoabei capilare: tratamente pentru par normal, tratamente pentru par gras si tratamente pentru par uscat. Apoi, in functie de problemele specifice, se gasesc:

  • tratamente pentru cresterea parului;
  • tratamente pentru combaterea matretii;
  • tratamente pentru regenerarea parului;
  • tratamente pentru indesirea parului;
  • tratamente pentru stralucire.

Cum se alege corect un tratament pentru par?

in momentul in care s-a detectat problema, urmatorul pas este cautarea produsului care sa o rezolve eficient, intr-un timp cat mai scurt de preferat. Multitudinea de tratamente destinate ingrijirii parului existente pe piata poate face ca procesul de selectie sa fie dificil.

Astfel, pentru alegerea celui mai bun tratament, este necesar ca mai intai sa se stabileasca cu exactitate tipul de par si sa se defineasca problema. in cazul in care acest lucru pare dificil, se poate cere ajutorul unui specialist (de exemplu, cel al unui hairstylist).

Apoi, este deosebit de important sa se analizeze cu atentie mai multe produse destinate tipului de par. Mai exact, sa se consulte cu atentie listele de ingrediente si sa se urmareasca ca in acestea sa se regaseasca substante naturale.

Mirosul este si el important insa, trebuie tinut cont de faptul ca unul prea intens anunta, de regula, prezenta unei cantitati mari de substante chimice. Asadar, trebuie sa se mearga pe acele produse care au un miros delicat, cu note suave si blande.

Pretul unui tratament pentru par este un alt factor cheie ce influenteaza alegerea. Acesta trebuie sa reflecte pe deplin calitatea. Daca este extrem de mic, poate sugera faptul ca acel produs nu este tocmai unul de incredere, insa nici un pret enorm nu va garanta siguranta. Pentru o alegere corecta, in analiza preturilor trebuie sa se ia in calcul si producatorul, mai exact, bunul lui nume pe piata, metodele de productie si tehnologiile utilizate, promptitudinea si seriozitatea lui.

Gerocossen: „Un par ingrijit este un par frumos si sanatos”

Produsele Gerocossen sunt inspirate din natura ce ne inconjoara – pornesc de la ingrediente naturale cheie si sunt formulate astfel incat proprietatile de baza ale acestora sa fie incorporate corect, conducand la rezultate excelente.

In portofoliul de cosmetice Gerocossen se gasesc toate produsele necesare ingrijirii podoabei capilare, de la sampoane si balsamuri, la masti de par, tratamente si seruri ale caror ingrediente vor oferi frumusete si stralucire podoabei capilare.

In cazul in care problema principala este caderea parului, specialistii recomanda un set tratament pentru caderea parului din gama Capilar+, care contine: sampon, lotiune, ser tratament si balsam. Gama Capilar+ este special conceputa pentru a combate caderea parului si pentru a stimula cresterea chiar de la radacina – gratie ingredientelor atent selectate: procapil (biotonoyl tripeptide-1, apigenin, acid olenolic) si extract din scoarta arborelui de chinina.

Pentru par deteriorat se recomanda setul tratament pentru regenerarea parului Keratin+, care poate fi utilizat si ca tratament pentru cresterea parului, datorita keratinei si a uleiului de jojoba, ingrediente puternic hidratante, care ajuta podoaba capilara sa isi recapete textura, elasticitatea si stralucirea.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare