Coafuri

#compozitie # tipuri de sampon #sampon

Tipuri de sampon, consistenta si compozitia acestuia

Sampoanele sunt concepute pentru a curata scalpul si parul de sebum si impuritati. Ele difera in ceea ce priveste compozitia, consistenta si tipul, fiind potrivite pentru: parul uscat, gras si normal.

Tipuri de sampon

Exista mai multe tipuri de sampon:

  • pentru utilizare zilnica - astfel de produse profesionale sunt destinate contactului frecvent cu parul si scalpul, contin argila, extracte din plante.
  • natural (organic) - acestea nu contin parabeni si substante chimice daunatoare, dar au o formula ce se bazeaza pe extracte din plante si uleiuri valoroase, ce au grija de par si ii redau un aspect sanatos si frumos.
  • terapeutic - acest tip de produs, combate eficient matreata si seboreea, previne caderea parului si fragilitatea, elimina uscaciunea.

Consistenta samponului

Sampoanele se disting si prin consistenta: lichid, uscat, solid. Produsele lichide sunt concentrate, au o textura densa si cremoasa. Samponul uscat este conceput pentru un efect instantaneu. Se pulverizeaza pe par, care capata imediat un aspect curat si ingrijit. Acesta este mai mult un „ajutor de urgenta” decat o versiune completa a procedurii de curatare. Solid - este pe baza de extracte din plante si arata ca un sapun. Nu se spumeaza la fel de bine si nu este foarte confortabil de utilizat, dar este minunat pentru cei cu parul scurt.

Pe langa curatarea minutioasa si eficienta a podoabei capilare, samponul https://makeup.ro/categorys/22806/ mai are proprietatea sa hraneasca scalpul si parul cu substante nutritive, sa hidrateze, sa regenereze si sa confere volum.

Compozitia samponului

Cea mai importanta componenta a unui sampon sunt surfactantii, care confera produsului principala sa proprietate - curatarea parului, care se realizeaza datorita activitatii componentelor solubile in grasimi si solubile in apa. Acesti detergenti includ: laurilsulfat de amoniu, lauret sulfat de amoniu, laurilsulfat de sodiu, lauret sulfat de sodiu, laurilsulfat TEA, sulfat layrith TEA. Acesti surfactanti actioneaza atat in ​​apa calda, cat si in apa rece, creeaza o spuma densa, dar totusi pot distruge stratul protector al parului. De asemenea, samponul mai include conservanti, coloranti (sintetici si naturali), parfumuri. Pentru a imbunatati aspectul parului in sine, de exemplu pentru a-i da volum, se adauga proteine ​​(colagen, cheratina) sau aditivi pe baza de silicon. In plus, remediul mai contine diverse extracte de plante medicinale, care contin substante biologic active care ofera un efect emolient, tonic (imbunatatesc circulatia sangelui si regleaza activitatea glandelor sebacee), uleiuri esentiale, aminoacizi, taninuri, oligoelemente (ofera produsului un efect bactericid).

Atunci cand alegeti un sampon, luati in considerare tipul de par, iar daca sunteti alergic la anumite componente, atunci acordati atentie deosebita si compozitiei produsului.

Foto: makeup.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare