Coafuri

#par scurt #pixie #primavara 2011 #pixie crop

Tendinte 2011: tunsoarea pixie crop

Reintoarcerea tendintelor din anii 70 are influente si in hairstyling, odata cu noul trend al tunsorii pixie crop.

Chiar daca nu este o tunsoare noua, fiind preferata de unele vedete inca din 2007, tunsoarea pixie crop devine si mai scurta in tendintele pentru primavara 2011.

Tunsoarea aleasa de Emma Watson (filmele "Harry Potter") pentru o schimbare radicala de look imbina tendintele acestui stil in acest an.

Spre deosebire de versiunile mai lungi, acest tip de pixie crop este scurt si tuns aproape uniform. Doar partea de sus si bretonul sunt putin mai lungi, dar se imbina perfect cu partile laterale.

Pixie crop este o tunsoare care arata cel mai bine pe femeile cu parul drept, vopsit uniform.

Ginnifer Goodwin , Mia Wasikowska. Sursa foto: Emmaandmaha.blogspot.com

Variatiile mai lungi ale acestei tunsori raman in continuare alegeri bune pentru femeile care vor sa aiba o coafura usor de intretinut si chic, dar in acest sezon, lungimea conteaza: cu cat mai scurt, cu atat mai bine.

Bretonul mai lung poate fi o alternativa pentru femeile care nu sunt dispuse sa se tunda atat de scurt sau pentru cele cu parul carliontat.

In afara de Emma Watson si alte actrite tinere au ales aceasta tunsoare, considerata de multi "baieteasca", dar care poate fi un element feminin atunci cand este realizata corect. Michelle Williams si Natalie Portman au purtat cu succes tunsoarea pixie crop.

Michelle Williams, Natalie Portman. Sursa foto: Fashionising.com

Pixie crop a fost aleasa si de Victoria Beckham in 2007, sotia fotbalistului preferand versiunea cea scurte, ce revine acum in trenduri.

Aceasta tunsoare poate fi adoptata cel mai usor de femeile cu fata ovala, care pot purta cu usurinta orice tunsoare scurta . Daca alegi o versiune mai lunga, evita volumul pe mijloc, care poate alungi fata.

Si in cazul in care ai fata rotunda, poti adopta aceasta tunsoare, dar evita volumul din partile laterale ale parului. Liniile asimetrice si filarea parului sunt elementele necesare pentru a adopta cu succes aceasta tunsoare.

Pentru femeile cu fata patrata, varianta scurta a pixie crop poate fi o alegere mai putin inspirata. Un breton putin mai lung va distrage atentia de la tendinta parului de a accentua linia maxilarului.

Daca ai fata in forma de inima, incearca un pixie crop cu bretonul dat intr-o parte si cu putin mai mult volum in crestet.

Alyssa Milano , Halle Berry. Sursa foto: Aaa-fashion.com

Chiar daca radacinile acestei tunsori pot fi identificate in anii 60, cand Twiggy si Mia Farrow au adoptat-o, pixie crop este o tunsoare moderna, care poate exprima feminitate la fel de bine ca parul mai lung.

Un alt beneficiu al acestui stil este faptul ca te poate intineri, motiv pentru care a fost adoptata si de Hellen Mirren .

Pentru un look potrivit pentru ocazii speciale, poti folosi putina spuma de par si fixativ pentru a da un finisaj placut tunsorii pixie crop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare