Coafuri

#stil #vopsea par #vopsire par #trucuri vopsire par #sfaturi vopsire par

Ponturi pentru vopsirea persistenta a parului

Fie ca esti o blonda diafana, o roscata focoasa sau o bruneta seducatoare, nimic nu te afecteaza mai tare decat sa impresionezi pe toata lumea cu nuanta parului tau imediat dupa ce te vopsesti si sa pierzi apoi din intensitatea suvitelor dupa doar doua saptamani. Iata de ce cateva ponturi pentru vopsirea persistenta a parului iti pot fi extrem de utile.

Soarele si samponul iti "saboteaza" de obicei podoaba capilara, iar tonurile de roscat sunt cunoscute pentru predispozitia lor de matifiere. Vopsirea persistenta a parului presupune o pregatire temeinica prealabila, astfel incat suvitele tale sa isi pastreze farmecul cromatic mai mult timp.

Hidratarea

Hidratarea intensa a parului este o conditie esentiala pentru buna absorbtie a vopselei in firele de par. Cu cateva zile inainte de vopsire, aplica o masca hranitoare si emolienta preparata in casa, din ulei de ricin sau foloseste alte retete naturale, extrem de eficiente.

Curatarea

Spala-ti parul cu cel doua zile in avans inainte sa aplici vopseaua. Foloseste un sampon care inlatura murdaria, sebumul si urmele de produse de fixare a coafurii (gel, ceara, spuma etc). Orice element care interfereaza cu aderarea vopselei la firul de par te "condamna" la pierderea pigmentului imediat dupa vopsire.

Sincronizarea

Programeaza sesiunea de vopsire la salon sau interventia la domiciliu cu 48 de ore dupa ultima spalare a podoabei capilare. Parul putin murdar ofera ragazul necesar uleiului natural al scalpului sa formeze un scut protector la nivelul pielii. In acest mod, vei evita senzatia neplacuta de intepaturi si usturime care precede, de obicei, aplicarea vopselei.

Cu ce ajuta acest pas la persistenta ulterioara a culorii? Ei bine, substantele chimice din vopsea nu iti vor irita pielea capului la fel de repede, ceea ce inseamna ca vei putea sa lasi produsul sa actioneze mai mult timp dupa aplicare, astfel incat sa adere foarte bine la firele de par.

Rabdarea

Intrucat este importat sa lasi vopseaua pe suprafata parului un timp suficient, pune-ti rabdarea la lucru si respecta intocmai timpul recomandat pe prospectul produsului de vopsit pe care il folosesti.

Daca esti acasa, programeaza alarma telefonului sa te anunte cand expira intervalul in cauza si ocupa-te de verficarea e-mail-ului si alte sarcini zilnice importante, care sa te tina departe de tentatia de a inlatura mai devreme vopseaua. Vei constata ulterior o diferenta notabila.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare