Coafuri

#stil #frumusete #par #mese #extensii de par #extensii

Extensiile de par pot afecta pielea capului

Extensiile de par sunt potrivite oricui? Pot fi vopsite si coafate? Daca sunt gravida, am voie sa am voie sa apelez la acest truc? Daca te tenteaza sa iti lungesti parul in doar cateva ore , informeaza-te bine inainte de a lua o astfel de hotarare. S-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie pentru poadoaba ta capilara.

Ce sunt extensiile de par?

Extensiile sunt suvite de par natural sau artificial, care pot fi atasate pentru dobandirea efectului de alungire sau indesire. Acestea sunt de doua feluri: cu cheratina si extensii clip-on.

Parul existent in mese vine de la donatori si este netratat chimic, motiv pentru care poate fi vopsit, coafat si aranjat fara niciun fel de problema.

Firele sintetice sunt mai usoare, insa este indicat ca acestea sa fie aplicate doar persoanelor cu un par sanatos , fara probleme.

Extensiile cu cheratina

Acestea sunt extensiile semipermanente, care dureaza pana la sase luni de zile. Se ataseaza pe parul natural cu cheratina incalzita.

Dezavantaj: ataca parul natural si poate chiar sa il distruga intr-o proportie mare .

Exista si metoda prinderii cu microinele. Aceasta nu ataca parul pentru ca nu intervin chimicalele din cheratina calda. Microinelele se strange in jurul suvitei de par.

Extensiile cu clip-on

Pentru atasarea acestor suvite nu este nevoie de o vizita la salon pentru ca se pot pune chiar si acasa, ori de cate ori este nevoie. Extensiile cu clip-on sunt cele mai cautate la ora actuala, pentru ca sunt foarte practice si usor de folosit. Acestea se agata cu clame mici de radacina parului si sunt foarte rezistente.

Extensiile de par pot fi folosite de oricine?

In primul rand, femeile care vor sa apeleze la extensii trebuie sa aiba o lungime a parului de cel putin 8 cm in cazul celor cu cheratina si 15 cm in cazul extensiilor cu clip-on.

De asemenea, este indicat ca femeile care au parul rar sau care au probleme cu caderea parului sa evite folosirea extensiilor. Daca totusi isi doresc cu orice pret un par mai lung, pot apela la extensiile cu clip-on.

Femeile gravide care au probleme pe perioada sarcinii cu caderea parului ar fi bine sa evite extensiile de orice fel.

Extensiile de par sunt total neindicate femeilor care au probleme cu pielea capului.

Ingrijirea extensiilor

In primul rand este necesar sa stii ca extensiile din fibre naturale pot fi vopsite si coafate (numai la coafor). Evita sa faci singura aceste lucruri acasa, chiar daca estei de parere ca te pricepi. De asemenea, fereste-te sa intinzi extensiile cu placa pentru ca poti topi siliconul de la radacina parului.

Pentru extensiile din par natural foloseste o perie din fire naturale si piaptana parul incepand de la ceafa. Chiar daca asa obisnuiai inainte, evita sa piepteni parul atunci cand este ud. Acest lucru il poti face abia cand parul este semi-uscat, doar cu un pieptene cu dintii rari.

Parul poate fi coafat si prins oricum (coada, coc, bucle) atat vreme cat ai grija sa prinzi agrafele astfel incat sa nu patrunda siliconul care lipeste extensiile. Cel mai bine este ca atunci cand doresti o coafura care necesita accesorii, sa apelezi la un hairstilist.

Cat costa?

Depinde foarte mult de unde le achizitionezi, pentru ca pretul lor variaza intre 5 si 15 Ron/bucata. Este foarte important de stiut faptul ca pentru un aspect cat mai bogat, ai nevoie de cel putin 80 de extensii, in functie de desimea parului tau natural. Daca totusi parul tau este rar, vei avea nevoie de 120-180 de extensii.

Atentie! Extensiile se dau jos doar la coafor, nu acasa pentru ca risti sa le smulgi cu tot cu o parte din parul tau.

Salonul Dikos

Salon Noblesse

Anastasia Studio

Angelic Studio


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului