Coafuri

# tunsori 2011 #ingrijire par #breton # tendinte tunsori #cresterea parului

Cum sa-ti faci bretonul sa creasca mai rapid

Desi bretonul este una din tendintele fierbinti ale sezonului toamna- iarna 2011 , este foarte probabil sa alegi un astfel de stil in cadrul vizitei la salon si sa constati ulterior ca nu te-ai ales cu forma dorita sau pur si simplu ca nu te avantajeaza coafura. Special pentru aceste situatii neplacute au fost identificate de catre stilisti cateva solutii prin care sa-ti faci bretonul sa creasca mai rapid.

Totusi, nu uita ca viteza de regenerare a podoabei capilare depinde in cea mai mare masura de ritmul de functionare al organismului tau.

 

1. Poarta o bentita elastica


O bentita elastica, chic este o metoda utila atunci cand vrei sa grabesti recapatarea lungimii bretonului. Poart-o chiar deasupra liniei fruntii sau spre crestet, prinzand toate suvitele scurte si incearca sa alegi un astfel de accesoriu care sa stea cat mai fix pe scalp.

 

2. Maseaza-ti pielea capului


De fiecare data cand te speli, rasfata-ti scapul cu un masaj efectuand miscari circulare si insistand in zona din apropierea fruntii. Circulatia sangvina se va intensifica iar substantele nutritive vor ajunge mai usor la radacina firului de par.

 

3. Refa-ti rezervele de vitamine


Acum este o buna ocazie sa-ti refaci rezervele de vitamine, in special A, B, C si E. Acestea sunt responsabile cu refacerea tesuturilor si sunt esentiale pentru cresterea parului .

 

4. Lasa ceara si fixativul deoparte


Desi ai fi tentata sa-ti prinzi bretonul in fel si chip, lipindu-l de scalp cu produsele traditionale de aranjare a parului precum ceara si fixativul, ar fi mai bine sa le lasi deoparte pentru moment.

Firul de par trebuie sa respire astfel incat sa creasca sanatos si repede, asa ca rezuma-te la folosirea unor agrafe pentru prinderea bretonului in timpul procesului de crestere.

 

5. Experimenteaza mai multe stiluri


In loc sa te concentrezi pe forma neinspirata cu care ai plecat de la salon, pune-ti imaginatia la treaba si gandeste-te la alte variante de a-ti pune in valoare bretonul: prinde-l intr-o parte si incearca sa-l aranjezi in toate variantele disponibile. Cine stie, poate vei constata ca nu lungimea era problema, ci stilul in care il porti.

 

6. Fii rabdatoare


Chiar daca aceste tehnici iti vor tine departe de frunte bretonul si ii vor accelera cresterea, trebuie sa fii pregatita sa astepti. In maximum 3 saptamani, parul tau va din nou usor de aranjat, ba chiar sunt sanse sa te incante forma pe care o va lua tunsoarea ta la momentul respectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare