Coafuri

#perie de par #volum #hairstyle

Cum sa-ti alegi peria de par

Ingrijirea parului nu tine numai de produse scumpe . Clasica perie de par te poate ajuta sa-ti coafezi si sa-ti intretii parul, cu un efort financiar mult mai mic.

La alegerea periei de par este important sa tii cont de tipul tau de par si de lungimea lui. O perie de par aleasa prost iti poate zadarnici eforturile de a avea un par sanatos si frumos.

Fiecare perie de par are proprietati diferite, care te pot ajuta sa obtii un look proaspat, ca si cum tocmai ai fi iesit de la coafor. Toate au insa in comun un lucru foarte important: trebuie folosite doar pe parul perfect uscat.

Nu iti peria niciodata parul atunci cand este complet ud.

Perierea parului ud duce la ruperea firului de par si la deteriorarea aspectului coafurii. Daca tii neaparat sa perii parul imediat ce ai iesit de sub dus, foloseste un pieptene cu dinti lati, care dauneaza parului tau cel mai putin. Chiar si atunci cand folosesti peria pentru a-ti aranja o coafura deosebita sau pentru a indrepta parul, nu incepe sa perii parul inainte de a-l usca putin cu foehnul.

 

Peria clasica

 

Peria de par clasica, lata, cu o pernuta si cu peri cu gamalie te ajuta sa iti descurci nodurile din par fara sa contribui la ruperea firului de par.

Perna de aer te ajuta sa descurci parul, in timp ce perii cu varful protejat nu iti ranesc scalpul. Cel mai indicat material pentru acest tip de perie de par este lemnul, care se remarca prin proprietatea de a neutraliza electricitatea statica.

Parul foarte incurcat  trebuie periat de la varfuri inspre radacina. Periile clasice sunt cele mai indicate pentru un periaj simplu, care nu adauga insa volum coafurii tale.

 

Peria rotunda

 

Cea mai indicata perie de par pentru femeile care vor un par lung si drept este cea rotunda. Aceasta iti va permite sa intinzi parul cu bucle largi.

Peria rotunda adauga volum parului tau la radacina si, daca alegi una din material ceramic, te va ajuta la uscarea parului, pe care il va lasa stralucitor.

Pune peria la radacina parului si, sub jetul de aer cald al uscatorului de par, roteste peria de par inspre varfuri. Repeta miscarea de trei ori la rand pentru fiecare bucla daca vrei sa obtii un par drept si stralucitor.

 

Peria jumatate rotunda

 

Peria jumatate rotunda este perfecta pentru femeile care vor bucle la varful parului. Cele mai bune rezultate le vei obtine cu peria facuta din par de mistret .

Foloseste peria jumatate rotunda atunci cand termini de periat parul. Prinde varful firelor in peria de par si usuca bine cu foehnul pentru un efect glam.

Incepe periajul de dedesubt si continua pana la suprafata. Pentru a finisa coafura, poti folosi jetul de aer rece al uscatorului de par.

 

Peria din par de mistret

 

Daca doresti sa adaugi parului tau volum la periaj, cea mai potrivita perie de par este cea cu peri de mistret.

Perii nu agreseaza parul fragil si limiteaza energia statica. Este cea mai potrivita perie si pentru parul copiilor, care este, de multe ori, greu de descurcat fara sa tragi de par in timpul periajului.

Pentru a obtine cat mai mult volum, foloseste peria de par de la varfuri inspre radacina. Aceasta perie de par poate fi folosita si pentru a da volumul parului la radacina.

Efectul unui periaj cu peria din par de mistret se va vedea pe loc: parul tau va avea un aspect mai sanatos.

 

Peria cu ventilatie

 

Peria de par cu ventilatie este cea mai versatila si te poate ajuta sa finisezi coafura ta. Gaurile de aerisire lasa jetul de aer al uscatorului sa patrunda prin perie, oferindu-ti cel mai profesionist periaj al parului.

Din plastic sau material ceramic, peria cu ventilatie preia complet rolul pieptenelui. Aceasta perie este usor de curatat si varfurile protejate ale perilor iti protejeaza scalpul.

Peria cu ventilatie iti ofera un ajutor nepretuit la finisarea coafurii. Pulverizeaza un strat subtire de fixativ pe peria de par si trece-o prin parul tau pentru a-i oferi o textura naturala, dar eleganta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare