Coafuri

#par #suvite #ingrijire #stil #tunsori #coafuri

Cum sa scapi de suvitele despicate pe timpul iernii

Acum, mai mult ca niciodata parul tau este expus deteriorarii si deshidratarii. Vantul rece si intepator care prevesteste crivatul iernii este neiertator cu podoaba ta capilara si poate cauza probleme precum varfurile despicate si tocite, firele casante rupte de la jumatate, radacini slabe si fragile. Ce poti face pentru a trece cu brio aceasta iarna si a-ti proteja parul de efectele negative ale acesteia? Citeste in cele ce urmeaza.

Mai intai de toate, trebuie sa tii cont de faptul ca spalarea acestuia este foarte importanta si fiecare pas al acestei indeletniciri este foarte important si trebuie facut cum trebuie.

Un par spalat corect este un par mai sanatos si fara fire despicate

Azi da, maine nu, poimaine da s.a.m.d. Da-i parul tau o pauza. Nu te spala zilnic pe cap. Mai tii minte ce-ti spunea bunica cand erai mica, ca daca te speli in fiecare zi la cap, ti se ingrasa parul mai repede? Ei bine, afla ca stia bine femeia ce zicea. Cu cat speli parul mai des, cu atat il faci mai sensibil si propice casarii. Binenteles, acum nu trebuie sa te panichezi si sa stai departe de baie pentru cel putin doua saptamani. Cel mai bine, opteaza pentru o spalare o data la doua zile. In cazul in care parul tau este predispus ingrasarii rapide, aplica niste pudra de talc la radacina parului.
Perie-l inainte sa-l speli. Inainte sa intri in baie pentru a-ti spala parul, perie-l. Poate ti se pare ciudat, gandindu-te ca nu conteaza avand in vedere ca folosesti balsam, insa lucrurile nu stau chiar asa. Desi multi sar direct in cada si trec peste acest aspect, un par periat inainte ajuta la prevenirea ruperii in timpul samponarii.
Odata ce ai intrat in dus, uda parul in profunzime. Samponeaza-l de la radacina spre varfuri. Fii delicata in timp ce-l clatesti si ai grija sa indepartezi orice urma de sampon. Reziduurile care raman pot slabi radacina parului.
Balsamul este un must. Dupa ce te-ai samponat si ti-ai clatit bine parul foloseste un balsam. Nu te zgarci la bani si cumpara un produs bun. Nu degeaba se spune ca lucrurile de calitate sunt si cele mai scumpe. De ce spun ca balsamul este un must si nu trebuie ignorat? Uita-te pe etichetele acestor produse, toate promit acelasi lucru: un par mai usor de pieptanat, matasos si stralucitor. Si in aceasta privinta chiar se tin de cuvant.
Astfel, aplica dupa samponare balsam pe tot parul, de la radacina la varfuri, lasa-l 5 minute sa-si faca efectul si clateste foarte bine dupa aceea.
Tamponeaza parul cu un prosop. Dupa ce l-ai spalat si l-ai dat cu balsam, atunci cand vrei sa te stergi nu folosi prosopul ca pe o unealta cu care sa asasinezi si ultima suvita de par ramasa intreaga. Astfel nu freca cu putere parul si nici nu-l folosi drept turban. Cel mai bine tamponeaza atent si delicat firele de par cu un prosop si lasa-le sa se zvante 10 minute inainte de-al usca cu foehn-ul.
Usuca-l pe portiuni si nu insista prea mult intr-un singur loc. Acum ca ai ajuns la etapa finala, si anume uscarea parului, tine cont de urmatoarele. In primul rand, sectioneaza parul in mai multe parti si prinde-l cu niste clips-uri. Usuca fiecare strat in parte si nu insista foarte mult cu fohen-ul pe aceeasi portiune. Caldura excesiva produsa de un uscator iti poarte arde parul si deteriora astfel radacina acestuia. Dupa ce ai uscat complet parul, foloseste aerul rece al fohen-ului pentru a evita electrizarea.
Daca folosesti bigudiurile electrice pentru un par ondulat , nu uita sa te dai cu o crema protectiva inainte. Caldura produsa de metalul acestor produse poate ajunge si la 400 de grade, riscand astfel sa-ti strici parul. Acelasi lucru este valabil si pentru placa de intins parul .

Trucuri pentru a evita despicarea firelor de par
• Bea multa apa. Apa tonifiaza intreg organismul si hidrateaza firul de par din interior;
• Nu folosi foehn-ul in exces. Oricat de bun ar fi, acesta este totusi nociv parului tau. Alege cateodata sa-ti lasi podoaba capilara sa se zvante de la sine;
• Atunci cand iti usuci parul cu foehn-ul, alterneaza intre aerul cald si aerul rece;
• Nu te pieptana prea des. Risti sa avariezi cuticula firului de par. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te pieptani deloc si sa risti sa arati ca Amy Winehouse.
• Niciodata nu-ti pieptana parul cat timp este ud, in aceasta stare fiind foarte fragil si usor de rupt;
• Nu folosi perii cu margini neregulate sau cu modele in relief si nu folosi perii din metal sau din plastic. Cele mai bune sunt cele din lemn. Un pieptene din acest material, cu dinti cat mai rari, este ideal pentru orice tip de par!
• Alege samponul si balsamul in functie de tipul tau de par!
• Evita produsele de hairstyling care au alcool in compozitie precum spray-urile fixativurile, gelurile de par, ceara sau spuma. Alcoolul nu face decat sa usuce parul in timp si sa-i ia din stralucire.
• Daca ai deja varfuri despicate pe o lungime destul de mare, du-te la un salon pentru a-le taia. Repeta manevra la 6-8 saptamani.
• Nu alege sa-ti tai tu singura acasa varfurile cu o foarfeca boanta si greu de folosit. Nu faci decat sa faci si mai mult rau acestora;
• Nu iti pune tot felul de clame in par, firele de par se pot agata in ele si rupe ulterior.
• Daca ai ticul de-ati face moate, de a-l rasuci pe degete si a te juca excesiv cu el, renunta. Aceste obiceiuri sunt foarte proaste si pot deteriora considerabil firul de par;
• Evita sa porti foarte des parul in coada. Contactul cozii cu hainele poate duce la tocirea varfurilor.

Trucuri pentru a-ti proteja parul de frig

Frigul, la fel ca si razele ultra violete pot afecta structura firul de par, acest lucru ducand la varfuri despicate, asprite si casante. Cum te poti proteja impotriva frigului?
• Mai mult ca niciodata, in sezonul rece trebuie sa folosesti mastile si tratamentele speciale pentru regenerarea si hidratarea firului de par;
• Pe langa mastile de acasa, apeleaza si la cele profesioniste din saloanele de cosmetica. Un astfel de tratament dureaza 45 de minute si este recomandat o data la 3 saptamanii, pe timpul iernii;
• Variatia temperaturilor frig/cald au un efect negativ asupra parului. Il deshidrateaza si inlesneste aparitia varfurilor despicate. Pentru a evita acest lucru, incearca in sezonul rece sa-l tunzi mai des;
• Foloseste produse hair-styling cu o textura soft care sa nu incarce excesiv firul de par. Opteaza pentru un fixativ usor sau un mousse, este mai mult decat suficient pentru finisarea unei coafuri ;
• Evita sa coafezi parul in exces iarna. Oricum, tendintele in hair-style in iarna 2009 tind spre naturalete si simplitate, astfel ca un par drept, lasat liber pe spate va fi mai mult decat apreciat;
• Incearca sa urmezi o alimentatie echilibrata si bogata in minerale, mai ales zinc si magneziu. Aceste doua din urma protejeaza considerabil parul pe timpul sezonului rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului