Coafuri

#par #par stralucitor #placa de intins parul #balsam #masca de par

Cum sa revitalizezi parul degradat

Ai fire despicate? Parul tau pare lipsit de viata, iar atunci cand vrei sa il coafezi, pare sa nu mai aiba nicio forma? Ei bine, acestea sunt semne puternice de degradare, motiv pentru care trebuie sa iei rapid cateva masuri de revitalizare .


Taie-i varfurile


Chiar daca ti-ai dori sa ai parul foarte lung si refuzi ideea de a-l tunde, ar fi bine totusi sa ii tai cel putin doi centimetri din lungime. Degradarea parului incepe de la varfuri, iar aspectul este unul foarte neplacut. Din momentul in care indepartezi varfurile despicate, parul ta va arata mult mai bine, se va coafa mai usor si se va aranja de la sine.


Rasfata-ti parul


O data pe luna, aplica pe par o masca puternic hidratanta care sa iti faca parul sa arate impecabil: stralucitor, plin de vitalitate si sanatos. Amesteca 3 linguri de ulei de masline, un ou, o lingurita de ulei de ricin , 10 picaturi de vitamina A uleioasa, zeama de la o lamaie si o lingurita de pudra de argila.


Amesteca toate ingredientele intr-un bol, iar cand rezultatul devine omogen, aplica masca pe parul umezit in prealabil. Infasoara parul intr-o punga de plastic si apoi intr-un prosop. Lasa tratamentul sa actioneze aproximativ  o ora. La final samponeaza (de doua ori daca este necesar) si clateste cu apa din abundenta.


Foloseste un sampon potrivit


Daca parul tau este degradat, evita sa folosesti sampon impotriva matretii. Ofera-i parului produsele de care are nevoie. Piata ofera in momentul de fata o gama larga de produse speciale pentru hidratare si revitalizare, asa ca alege un sampon din aceasta categorie.


Nu uita ca dupa fiecare spalare sa clatesti parul cu apa din belsug pentru a indeparta orice urma de produs.


Foloseste balsam sau o masca puternic hidradanta


Dupa fiecare spalare, aplica pe par un balsam sau o masca hidratanta, eventual din aceeasi gama cu samponul. Las-o sa actioneze conform instructiunilor de pe ambalaj, iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp foarte scurt.


Sfat:  daca in comert nu gasesti nimic care sa te multumeasca, cere ajutorul stilistului tau sau mergi la un salon de infrumusetare . Acestea se aprovizioneaza cu produse profesionale , care fac fata chiar si celor mai exigente cerinte, datorita faptului ca au in componenta lor mai multe substante active, spre deosebire de cele pe care le gasesti in supermarketuri.


Evita sa:

  • il mai usuci cu prosopul prin frecare. Aceasta actiune nu face decat sa deterioreze . Cel mai bine este sa il presezi usor astfel incat prosopul sa absoarba toata apa.
  • Il mai usuci cu foehn-ul. Aerul fierbinte pe care uscatorul de par il ventileaza catre par, iti degradeaza si mai puternic  podoaba capilara.
  • Il mai intinzi cu placa. Din aceleasi motive ca si in cazul uscatorului de par.
  • Il mai strangi foarte tare cu elasticul. Parul sufocat de un elastic se deterioreaza foarte repede. Daca iti place foarte mult sa il poti strans la spate, incearca  sa il prinzi intr-un mod mai lejer.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului