Coafuri

#ingrijire personala #placa de intins parul #par # placi de intins parul

Cum sa folosesti corect placa de intins parul

Femeile care nu s-au nascut cu parul drept au la dispozitie o varianta simpla pentru a obtine coafura dorita. Afla cum sa folosesti corect placa de intins parul.

Secretele unei placi de intins parul nu sunt greu de descoperit. Citeste intotdeauna cu atentie instructiunile de folosire inainte de prima incercare de indreptare a parului, pentru a nu-ti expune podoaba capilara niciunui risc.

Daca stii deja care sunt cele mai bune placi de intins parul, afla cum sa le folosesti, pentru a maximiza rezultatele si a proteja, in acelasi timp, parul tau.

 

Par drept si lucios
 

Temperatura unei placi de intins parul este cel mai important aspect. Daca ai parul des, cu firul gros, temperatura poate ajunge chiar si la 220 de grade Celsius, insa in cazului parului rar cu firul subtire nu trebuie sa depasesti temperatura de 200 de grade.

Nu poti incepe indreptarea parului chiar de la radacina, din cauza temperaturii acesteia. Stilistii recomanda sa prinzi parul aproape de radacina, la cativa milimetri de scalp, dar fara sa simti ca placa iti arde pielea.

Cu exceptia placilor speciale care pot indrepta si parul ud, cele mai multe placi de intins parul trebuie folosite doar pe parul perfect uscat. Diferenta de temperatura va duce la evaporarea foarte rapida a apei, iar parul tau va ramane aspru si opac.

Nu tine placa de intins parul niciodata mai mult de cateva secunde pe aceeasi suvita. O singura miscare fluida, in care placa aluneca din apropierea radacinii pana la varfuri este suficienta pentru parul sensibil , cu firul subtire.

In cazul parului cu firul gros si cu bucle puternice, acesta ar putea avea nevoie de una sau doua repetari.

 

Secretele unei placi de intins parul
 

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, suvitele nu trebuie sa fie mai mari de doi centimetri, pentru a te asigura ca efectele indreptarii parului vor fi de durata.

Daca folosesti o placa de calitate, poti indrepta parul mai des decat limita recomandata de stilisti: nu mai des de o singura data pe saptamana. In cazul in care placa de intins parul devine parte din rutina ta zilnica de aranjare a parului, asigura-te ca temperatura acesteia nu depasesti 80-100 grade Celsius.

Nu folosi niciodata placa pe par daca ai aplicat produse, cu exceptia serului special de intindere sau ingrijire.

Cele mai bune placi de intins parul sunt cele cu dimensiuni si greutate redusa, pentru a-ti oferi sansa sa o manevrezi cu mai multa usurinta. Placile cu ioni previn ionizarea parului tau, acordandu-i un aspect si mai reusit dupa ce ai terminat procesul de indreptare.

Poti obtine cele mai bune rezultate daca folosesti placi de intins parul pe un par nevopsit si care nu a fost incretit artificial cu solutie de permanent.

Pentru a-ti proteja cel mai bine parul impotriva efectelor nocive ale placilor de par, foloseste uleiuri pentru protectie sau balsamuri de par speciale, care nu necesita clatire.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare