Coafuri

# sampon par gras # alegere sampon #sampon

Cum sa alegi un sampon pentru par gras?

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au acordat o atentie sporita ingrijirii parului pentru a se bucura de un par frumos si sanatos, insa aceasta ingrijire a devenit un ritual strict daca ai anumite probleme cum ar fi matreata, parul gras, psoriazis si altele. Dar, pentru a obtine rezultate bune in urma spalarii, alegerea unui sampon pentru par gras trebuie facuta cu grija deoarece are un rol deosebit de important.

 

Parul gras si ingrijirea cu ajutorul unui sampon pentru par gras

Visul oricarui om este de avea un par frumos, dar din nefericire zilnic ne confruntam cu diferite probleme ale podoabei capilare. Indiferent de problemele cu care ne confruntam, acest lucru nu trebuie sa stea in calea detinerii unui par cu aspect minunat care sa atraga multe priviri. Nu te gandi ca daca te confrunti cu o problema, va fi greu de rezolvat. Fiecare problema are la randul ei o solutie, exact ca in matematica. Tot ce trebuie sa faci e sa cauti solutia in functie de problema pe care o ai.

Pentru a ne bucura zilnic de un par sanatos, trebuie sa ii acordam cat mai multa atentie si sa avem grija ce sampon, balsam sau ce produse de styling folosim. Cand vine vorba de ingrijirea parului, mai ales daca are tendinte de ingrasare, samponul este nelipsit in acest ritual. Zilnic ne expunem parul la praf, factori poluanti sau alti factori care ne pot inrautati sanatatea parului.

Printre cel mai intalnit tip de par, se numara parul gras. Putem spune ca parul devine gras cand este lipsit de volum sau apar tendinte de cadere a lui. Daca te confrunti cu un par gras, ai nevoie de un sampon care sa iti curete eficient scalpul. Un sampon destinat parului gras trebuie sa aiba printre ingrediente salvie, urzica, musetel sau lamaie.

Totusi tine cont ca, trebuie sa ai grija la modul in care iti samponezi parul, iar apa in momentul in care iti speli scalpul trebuie sa fie calda, nu fierbinte. Se recomanda atunci cand ai o problema cu parul gras, dupa spalare sa nu folosesti uscatorul sau sa il folosesti la o temperatura cat mai mica.

In plus, parul nu trebuie spalat zilnic, chiar daca dupa cateva zile aspectul lui este gras. Daca iti vei spala zilnic parul cu gandul ca vei scapa mai repede de aceasta problema, te inseli. Odata ce iti vei face asta, nu vei face decat sa il stimulezi, fapt care determina o productie mai mare de sebum.

Daca ai ales sa folosesti un sampon special pentru parul tau, incearca sa eviti sampoanele 2 in 1. Ma refer la cele care contin si balsam. Incearca sa iti cumperi balsamul separat daca doresti sa folosesti acest produs in spalarea parului si evita aplicarea acestuia la radacini.

Daca vrei sa iti alegi samponul potrivit pentru parul tau gras, pe magazin online TisFarmaceutic vei intalni o gama larga de produse farmaceutice care te vor ajuta in rezolvarea problemelor legate de podoaba capilara. Ai grija de parul tau mai ales daca are tendinte de ingrasare.

Sursa foto: tisfarmaceutic.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare