Coafuri

#par #fixativ #coafuri

Cum sa alegi fixativul de par

Fixativul de par este unul dintre acele produse de styling pe care le folosim atat de des incat le luam ca atare si nu mai suntem atente la detalii atunci cand facem alegerea.

Nu ne spune nimeni ce anume sa cautam intr-un fixativ si tindem sa facem alegerile in functie de fidelitatea fata de brand sau alte criterii personale. Cu toate acestea, pentru a obtine rezultatele optime trebuie sa invatam sa facem diferenta intre fixativele de par in functie de nevoile parului nostru si nu de preferintele personale.

Citeste in cele ce urmeaza cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa faci alegerea corecta atunci cand te duci sa-ti achizitionezi fixativul de par.

Inainte de toate, stabilirea scopului in care este folosit fixativul de par este probabil criteriul cel mai important dupa care sa te ghidezi atunci cand il cumperi. Doresti sa definesti mai bine suvitele, sa capeti mai mult volum, sa ai un par mai flexibil sau sa-l fixezi mai bine? Gandeste-te mai intai cum iti aranjezi in mod normal parul pentru a-ti face o idee mai clara asupra tipului de fixativ potrivit tie.

 

Fixativul „flexible”

 

Daca vrei sa-ti mai schimbi coafura pe perioada zilei ar fi indicat sa alegi un fixativ pe care sa scrie „flexible”.  Acest tip de fixativ nu va asigura o fixare puternica dar iti va permite sa ai o coafura definita si iti va da posibilitatea sa-ti perii parul cu usurinta. Acest model de fixativ are factorul de fixare medium.  De asemenea si produsele cu fixare usoara sunt potrivite pentru a-ti defini suvitele.

Daca optezi pentru o coafura clasica si nu suporti deloc ideea de a te cara cu fixativul dupa tine in geanta pentru a-ti reimprospata look-ul, indreapta-ti atentia spre un produs cu fixare puternica.

Daca vrei sa eviti imbacsirea parului alege fixativul non aerosol care nu lasa reziduuri. Cu toate astea, acest tip de fixativ trebuie evitat de catre femeile cu parul foarte moale si asta pentru ca nu ar face decat sa sublinieze si mai mult acest lucru .

 

Fixativul pentru volum

 

Sa gasesti modalitati de a da volum parului tau mai ales atunci cand ai parul moale poate fi adeoseori o incercare dificila care atrage dupa sine frustrari.

Din fericire insa, industria frumusetii vine mereu cu produse inovative care sa ne faca viata mai usoara si care sa ne ajute sa obtinem rezultate bune cu un efort minim.

In supermarketuri, dar si in saloanele de coafura, pot fi gasite multe brand-uri care ofera fel de fel de fixative pentru volum. Insa, chiar daca, folosind aceste produse vei beneficia de o imbunatatire vizibla, pentru a dobandi efectul maxim te poti folosi si de un mic truc:

• Aplica fixativul la inceput, nu inainte.
• Pulverizeaza produsul la radacina parului in timp ce-l usuci cu feohn -ul.
 

Lasa-ti parul sa decida asupra tipului de fixativ potrivit

 

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand iti cumperi un spray-ul de fixare este acela de a nu lupta impotriva texturii parului tau natural. Cel mai bine, pentru a avea cele mai bune rezultate, alege o formula de fixare special creata pentru a se incadra nevoilor tale. Sunt foarte multe fixative impartite pe categorie in functie de tipul de par ca atare ca ai multe variante din care poti alege.

Atunci cand iti alegi fixativul este bine sa te uiti si pe eticheta sa vezi daca are functii speciale. Fixativele cu factor de protectie UV precum si cele rezistente la umiditate sunt alegeri excelente deoarece te ajuta sa detii cel mai bine controlul asupra coafurii si sa eviti astfel posibilele dezastre iminente.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare