Coafuri

Cum sa ai un par stralucitor

Toti ne dorim un par frumos, sanatos si, binenteles, stralucitor. nu foarte greu de obtinut, atata vreme cat cuticula firului de par este bine intretinuta. Insa, atunci cand lucrul acesta nu se intampla, lumina absorbita lasa la suprafata un efect de par tern, lipsit de stralucire. Pentru a evita acest stres, tot ce trebuie sa faci este sa ingrijesti adecvat cuticula firului de par. Cum? In doar trei pasi simpli.


Cum sa redai stralucirea unui par

 


1 Curata


Inainte de a adauga stralucire parului tau, trebuie sa-l cureti de toate mizeriile care s-au format la radacina de la produsele de coafat folosite de mult timp. Pentru a realiza acest lucru ai nevoie doar de un sampon de curatare cu efect indelungat pe care sa-l folosesti o data pe saptamana. Ai grija, atunci cand iti dai cu balsam, incepe de la urechi in jos spre varfuri, pentru a forma astfel o bariera care sa impiedice crearea varfurilor despicate. Cand aplici samponul de curatare, insista asupra radacinii si clateste-te cu apa mai rece pentru revigorarea cuticulei.


2 Aplica tratamentul


Pune intr-un bol ulei de racin, vitamina A si galbenus de oua. Amesteca ingredientele pana la omogenizare, apoi aplica la radacina parului pasta obtinuta. Stai 20 de minute si apoi clateste-te. Inainte de a te usca cu foehn-ul, pulverizeaza pe parul umed un ser anti- fire electrizate un balsam pentru imblanzirea firelor rebele. In timp ce te usuci cu foehn-ul trece un pieptane prin par pentru a-l intinde cat mai mult. Ai grija sa folosesti un pieptane cu dintii potriviti pentru a nu risca sa rupi firul de par.


3 Finalizeaza si stilizeaza


Pentru a te asigura ca usuci cum trebuie cuticulele, usuca-ti parul cu capul in jos. La final , lasa un jet de aer rece sa-ti treaca prin par si foloseste un spray special pentru stralucire sau acel ser anti - fire electrizate.


Cum sa redai stralucirea unui

 


1 Hidrateaza



Avand in vedere ca parul ondulat are tendinta de a se usca mai repede decat cel drept, cel mai bine ar fi sa folosesti un sampon pentru si neaparat un balsam. Pentru a-i asigura stralucirea este bine sa nu-l speli atat de des pentru a nu-l scuti de uleiurile sale naturale.


2 Aplica tratamentul


Foloseste o crema/spray pentru evidentiarea suvitelor si redarea stralucirii. Intinde crema pe toata lungimea parului folosind un pieptane cu dintii lati, netezind astfel cuticulele.


3 Finalizeaza si stilizeaza


Pentr a uniformiza mai bine suvitele, rasuceste-le pe fiecare in parte pe deget in timp ce le dai cu fixativ. Usuca-ti parul cu un la o viteza mai mica ce transmite aerul difuz, pentru a evita astfel daunele facute de caldura.


Ce mai poti face pentru un plus de stralucire?


• Fa-ti un tratament cu ulei de masline noaptea. Inainte de a te culca da-ti cu ulei de masline pe tot parul si dormi asa. Ai grija sa-ti pui pe cap o casca de par pentru a un unge perna si tot in jur cu ulei.  A doua zi, cand te trezesti clateste-te. Vei vedea ca este mult mai stralucitor. Uleiul de masline hidrateaza si hraneste cuticulele.

• Periaza-l in fiecare zi. Periajul reuseste sa elimine praful si nodurile adunate peste zi si ajuta sebumul sa alunece spre varful firului de par, pentru a-l proteja si a-l face sa straluceasca.

• Usuca-l cu feohn -ul in sensul firului de par. Dirijeaza suflul de aer cald catre varfuri, nu spre radacina. Termina cu un jet de aer rece inainte de a folosi peria.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare