Coafuri

#par stralucitor # par sanatos #ingrijire par

Cum sa ai mereu un par sanatos si stralucitor: 4 reguli de urmat

Indiferent de tipul de par, textura, culoare sau frizura, exista un lucru pe care aproape orice femeie si-l doreste: ca parul ei sa arate in fiecare zi ca si cand abia s-a intors de la salon. Ce-i drept, zilele cand parul nu sta asa cum ti-ai dorit sunt o realitate, insa acest lucru depinde si de modul in care il ingrijesti.

 

Inainte sa te descurajezi, e bine de stiut ca pana si cel mai uscat si fragil par poate fi salvat daca urmezi cateva reguli cand vine vorba de ritualul de ingrijire. Iata care sunt acestea:

Regandeste modul in care te speli pe cap

Spalatul pe cap iti poate afecta in mare masura firele de par, cu atat mai mult daca parul tau a fost decolorat, vopsit sau tratat termic, dar si daca este in mod natural foarte uscat. Atunci cand te speli pe cap in fiecare zi, uleiurile naturale si proteinele care te ajuta sa iti pastrezi parul si scalpul sanatos sunt indepartate.

Asadar, e indicat sa te speli pe cap de cel mult trei ori pe saptamana. Daca ai parul foarte uscat, limiteaza-te la doua ori pe saptamana. In acelasi timp, ai grija ca apa sa nu fie foarte fierbinte, pentru a nu deteriora si mai mult firele de par.

Foloseste produsele potrivite

Chiar daca nu poti controla toti factorii care duc la deteriorarea parului, cel putin ai posibilitatea de a alege corect produsele de ingrijire pe care le folosesti. In ceea ce priveste samponul, opteaza pentru o varianta cu cat mai putine chimicale, pentru a avea un par sanatos. De exemplu, sulfatii si parabenii pot duce la iritarea scalpului.

In cazul in care iti vopsesti parul, alege intotdeauna o vopsea fara amoniac deoarece variantele cu amoniac pot duce la o mai mare deteriorare a parului. Vopseaua cu amoniac este indicata daca iti vopsesti parul pentru prima data, vrei sa acoperi primele fire albe care au inceput sa iti apara sau vrei sa oferi putina stralucire culorii tale naturale.

Aplica in mod corect balsamul de par

Balsamul de par este unul dintre produsele care nu ar trebui sa iti lipseasca. Acesta contine ingrediente care fac ca parul tau sa fie mai usor de descurcat si coafat. In plus, il protejeaza de factorii de mediu care il pot deteriora.

Totusi, tine cont ca balsamul de par trebuie aplicat doar pe varfurile de par sau de la jumatatea firului spre varf. In caz contrar, parul tau se va ingrasa mult mai repede. Dupa ce ai aplicat balsamul si l-ai lasat sa actioneze, asigura-te ca te clatesti bine pe cap. Eventual, poti opta pentru un balsam de par leave-in, fara clatire, astfel incat sa nu fie nevoie sa te speli prea des pe cap.

Protejeaza-ti mereu parul de caldura

Parul poate fi deteriorat atat de razele UV, cat si de instrumentele termice pe care le folosesti, precum placa de par, ondulatorul sau uscatorul de par. Asa ca este important sa ii oferi parului tau cat mai multa protectia impotriva caldurii.

Aplica un spray de par pentru protectie termica inainte sa iti usuci parul sau sa il indrepti. In plus, atunci cand iti usuci parul, ai grija sa nu tii uscatorul de par prea aproape, pentru a preveni aparitia varfurilor despicate. Pe cat posibil, incearca sa folosesti cat mai rar uscatorul de par si alte instrumente termice.

Asadar, aceste reguli simple iti pot fi de mare ajutor pentru a-ti pastra parul sanatos si pentru ca acesta sa fie mereu stralucitor. Ai grija cat de des te speli pe cap, foloseste produsele potrivite si aplica-le in mod corect si protejeaza-ti parul de caldura.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare