Coafuri

#par uscat #caciula chic #masca hidratanta pentru par # ponturi coafura

Cum mentii frumusetea parului in sezonul rece

In sezonul rece, vei descoperi ca este mai dificil sa iti mentii frumusetea parului prin metode clasice. Samponul tau performant si serul de hidratare raman in continuare arme utile, insa au nevoie de alti "insotitori" de nadejde, precum mastile protectoare facute in casa.

Suvitele tale sufera vara din pricina caldurii excesive, iar in sezonul rece trec printr-un nou episod crunt de deshidratare, odata cu instalarea temperaturilor foarte scazute. Vantul puternic, umiditatea din aer, precipitatiile si alte agresiuni ale mediului inconjurator participa la deteriorarea podoabei tale capilare. Urmatoarele ponturi despre cum poti sa iti mentii frumusetea parului in anotimpul friguros se vor dovedi utile, mai curand decat crezi!


Renunta la placa de par


Oricat de drastic ar suna, este recomandat sa renunti la placa si la ondulatorul de par in sezonul rece, daca vrei sa iti mentii frumusetea parului tocmai pana la primavara. Caldura emanata de aceste dispozitive de aranjare a parului iti deterioreaza profund suvitele, cu efecte pe termen lung dificil de remediat.

Daca nu le poti abandona in totalitate, impune-ti utilizarea lor cat mai rara, maximum o data pe saptamana. Inainte sa iti ondulezi sau sa iti intinzi parul, aplica un spray protector anti-termic. Parul tau va straluci de multumire, garantat.


Foloseste un balsam pentru par uscat


Inainte sa te expui frigului, aplica un balsam pentru par uscat pe toata lungimea parului, de la radacina la varfuri. El iti va mentine suvitele perfect hidratate in conditii meteorologice vitrege. In cazul in care parul tau se ingrasa repede, utilizeaza balsamul de la jumatatea suvitelor spre varfuri.


Evita fixativul de par


Fixativul, ceara sau spuma de par iti "sufoca", la modul propriu, podoaba capilara. Daca este absolut necesar, apeleaza la produse de fixare usoare, care nu incarca firele si dau un aspect natural coafurii.


Aplica saptamanal o masca hidratanta


Inainte de baie, aplica o masca hidratanta preparata in casa, din ulei de masline, ulei de ricin si vitamina A uleioasa. Acest amestec miraculos pentru intretinerea parului iti asigura o protectie desavarsita impotriva factorilor de mediu nocivi.


Poarta o caciula chic


In zilele friguroase, cand parul tau sufera cel putin la fel de mult ca tine, acopera-l cu o caciula chic, o palarie in tendinte sau orice alt accesoriu de acest tip. Asa vei preveni deshidratarea parului si te vei bucura de suvite stralucitoare tot sezonul rece!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului