Coafuri

#uscare par #coafura #par #feon

Cum iti usuci corect parul cu feonul

 

Coafura perfecta poate fi facuta si acasa. Ai nevoie doar de o perie si un pheon pe care sa stii sa il folosesti corect. Pentru ca este foarte importanta temperatura uscatorului de par. Insa urmand cateva sfaturi practice, vei putea da parului tau volum, obtinand un efect ca la coafor.

Daca nu esti familiarizata cu peria rotunda de par, e posibil sa ti se para dificil sa dai volum podoabei capilare si sa obtii o coafura perfecta. Cel mai probabil prefer sa iti usuci parul cu susul in jos, fara sa-i dai o forma speciala. Cu toate acestea, coafatul cu ajutorul periei si al feonului nu este pe atat de dificil precum pare la prima vedere.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii acasa o coafura ca de salon:

Usuca parul la temperatura medie

Suntem tentate sa ne uscam parul la temperatura ridicata. Avem impresia ca aerul cald ne face sa eliminam apa rapid, ca si cum acesta ar fi singurul scop al utilizarii feonului. Hairsylistii spun insa ca cel mai bine e ca, inainte de a porni feonul, sa aplicam pe toata lungimea parului un protector termic, care are rolul de a ingriji parul in fata aerului cald. Dupa ce ne-am pieptanat bine, e indicat ca mai intai sa ne uscam parul la temperatura medie, nu cu aer fierbinte. In felul acesta, scapam de apa in exces ramasa pe par si pe scalp. Caldura excesiva matifiaza parul si ii da un aspect uscat, sec. Odata ce toata umezeala a fost indepartata, putem aranja parul cu ajutorul unei perii rotunde.

Foloseste jetul rece pentru a fixa buclele

Cu ajutorul periei poti realiza bucle largi, care sa confere volum parului. Pentru ca acestea sa reziste mai mult timp, e bine sa folosesti jet de aer rece. Nu mentine feonul intr-un singur loc, ci misca-l dintr-o directie in alta si de la radacina spre varfuri. Aerul rece ii confera parului stralucire.

Folosind aceste mici trucuri, vei obtine o coafura frumoasa si de durata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare