Coafuri

#par vopsit #trucuri #frumusete #cosmetica

Cinci trucuri pentru a pastra culoarea parului vopsit

Vopseaua de par contine peste 5000 de chimicale care te ajuta sa obtii culoarea dorita. Colorarea parului este o procedura invaziva si trebuie multa atentie inainte, in timpul si dupa finalizarea procedurii. Un blond platinat sau un rosu intens arata minunat, dar provocarea este sa mentii culoarea si sa iti pastrezi si parul sanatos.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai o culoare intensa a parului mult timp dupa vopsire si, implicit, sa iti protejezi podoaba capilara.

Amana cat mai mult posibil prima spalare a parului dupa vopsit. Procedura sensibilizeaza parul si daca il speli mai repede de doua zile dupa colorare, culoarea va pali mult mai repede.

Foloseste masti de par potrivite. Cele care intaresc si hranesc firul sunt cele mai potrivite pentru parul vopsit. Ai o multime de optiuni in comert, dar poti sa iti prepari si acasa o masca naturala, in functie de nevoile parului tau.

Foloseste produse cu factor de protectie solara si evita expunerea indelungata la soare. Razele UV pot fi cel mai mare dusman al parului tau si al culorii obtinute prin vopsire. Caldura foarte mare face culoarea sa paleasca, asa ca investeste in produse de ingrijire a parului cu filtru UV.

Clateste-ti parul cu apa mai rece decat te-ai obisnuit pentru ca asta il va ajuta sa ramana sanatos si stralucitor. Apa fierbinte face cuticulele firului de par sa se deschida, iar rezultatul va fi un par mai uscat si o culoare mai putin intensa.

Apeleaza la sampoane uscate pentru zilele in care nu iti speli parul. In comert gasesti produse care protejeaza si culoarea parului vopsit, care vor pastra intensitatea nuantei obtinute prin colorare si iti vor face parul sa arate ca si cum ar fi proaspat spalat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare