Coafuri

#par gras #ingrasare par #solutii par gras

Cauzele ingrasarii parului si solutii la indemana pentru eliminarea problemei

Ingrasarea parului este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Cauzele pentru care parul se ingrasa sunt diverse, de la aerul poluat si alimentatia nepotrivita pana la folosirea unor produse de ingrijire care accentueaza secretia de ulei si face scalpul uleios. Iata ce trebuie sa eviti pentru a preveni ingrasarea parului si ce solutii cosmetice ai pentru a scapa de parul uleios!


Cauzele ingrasarii parului

Una dintre cauzele ingrasarii parului o reprezinta apa prea dura, care nu ajuta la clatirea completa a parului, ceea ce poate fi cauza "lipirii firelor de par". De asemenea, alimentatia joaca un rol important in secretia de ulei de catre glandele sebacee. Alimentele bogate in grasimi, gatite necorespunzator, pot fi responsabile pentru ingrasarea parului. In plus, sampoanele si produsele de ingrijire pot determina aspectul uleios al parului.


Solutie pentru parul gras: Pudra pentru bebelusi

Pentru a evita ca parul tau sa capete un aspect uleios este indicat sa il speli de cel putin doua ori pe saptamana, insa, daca parul a apucat sa se ingrase, poti alege o solutie la indemana pentru a-l face sa arate curat si stralucitor.

Pudra pentru bebelusi este una dintre solutiile care te va scoate din dificultate, intrucat aceasta va absorbi excesul de sebum. Prin urmare, aplica pudra la radacina firului de par si las-o sa actioneze timp de 5-10 minute. Maseaza pudra doar la nivelul scalpului, fara a o imprastia prin par. Astfel, pudra va absorbi uleiul, iar parul tau nu va mai arata atat de gras. Este important sa folosesti pudra doar atunci cand parul este uscat, deoarece pe parul umed pudra are efecte dezastruoase.


Solutie pentru parul gras: Sampon pudra care usuca parul

O alta solutie pentru a indeparta excesul de sebum din parul tau este folosirea unui sampon pudra care sa usuce parul. Acesta absoarbe sebumul de la nivelul scalpului si curata parul in profunzime. In acest sens, se aplica samponul, se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se periaza parul. Samponul pudra este una dintre cele mai simple solutii de curatare a parului, fara spalare.

Sursa foto: hannahmichelle-beautyblog.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare