Coafuri

#breton #forma fetei #potrivire #hairstyle #stil #frumusete #moda

Alege bretonul potrivit dupa forma fetei tale

Bretonul poate schimba complet orice fizionomie, poate corecta sau ascunde diverse defecte sau iti poate evidentia cele mai frumoase trasaturi. Totusi, ce trebuie sa stii este ca bretonul nu se potriveste oricui. Este bine sa tii cont de forma fetei tale, de tipul de par si de stilul personal.

Bretonul si fata ovala

Fata ovala este bine proportionata si se considera ca fiind ideala, fara defecte care trebuie ascunse. Hairstilistii sunt de parere ca fetei ovale i se potriveste orice tip de breton, de la cel drept, paralel cu sprancenele, pana la cel scurt si asimetric. Asa ca, daca te bucuri de o astfel de forma a fetei, esti libera sa incerci orice varianta doresti.

Vedete cu forma fetei ovala: Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Cindy Crawford, Sharon Stone.

 

Bretonul si fata rotunda

Persoanele cu acest tip de fata au de obicei fruntea mica, ingusta. In aceasta situatie este bine sa se evite bretonul drept sau lat, pentru ca fata pare mult mai rotunda. Cele mai indicate sunt bretoanele lungi, pieptanate intr-o parte sau cele scurte, asimetrice, cu mult volum. Bretonul asimetric mascheaza foarte bine fata rotunda si poate fi pus in evidenta cu putina spuma de par .

Vedete cu forma fetei rotunda: Ingrid Bergman , Roseanne Barr, Christina Ricci, Charlotte Church.

Bretonul si fata patrata

In general bretonul nu este recomandat persoanelor cu fata patrata. Totusi, daca vrei sa-ti ascunzi neplacutele riduri din zona fruntii, poti opta pentru un breton lung, filat asimetric. Nicole Richie, spre exemplu, este adepta bretonului intr-o parte. Mereu aranjat si pieptanat in lateral, bretonul ii indulceste liniile patrate ale fetei.

Vedete cu forma fetei patrata: Sandra Bullock, Demi Moore, Isabella Roselinni, Holly Marie Combs.

 

Bretonul si fata alungita

Fetei alungite i se potriveste un breton care sa dea impresia de latire. Daca esti o persoana nonconformista poti alege un breton asimetric , care sa se continue in partile laterale cu alte suvite din ce in ce mai lungi, bine cunoscutele gherute. Coafurile indicate in aceasta situatie sunt cele rotunde, cu mult volum, de lungime medie (parul pana la umeri).

Vedete cu forma fetei alungita: Sarah Jessica Parker, Janet Jackson, Kirstie Alley, Niki Taylor, Stephanie Seymoure, Eva Mendes.

 

Bretonul si fata diamant

Persoanele cu fata diamant au obrajii cu oase proeminente, fruntea ingusta si barbia nedefinita. In acest caz, coafurile de evitat sunt cele cu fruntea descoperita. Exemplul cel mai bun in acest caz este Halle Berry. Ea este o vedeta care a incercat toate coafurile posibile, toate lungimile si toate formele de breton, incepand de la drept si lung, pana la foarte scurt si filat. Asa ca esti libera sa optezi pentru orice tip de breton vrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare