Coafuri

#par stralucitor # par sanatos #ingrijire par

Afla care sunt secretele unui par sanatos si stralucitor

Azi vom vorbi despre cum ne ingrijim corect parul, astfel incat intretinerea acestuia sa fie realizata inteligent si eficient. Descopera care sunt aspectele de care este bine sa tii cont atunci cand speli sau aranjezi parul. Apoi vom aborda subiectul ingrijirii profunde a parului, de la chestiuni care tin de alimentatie la tratamente naturale cu efecte reale.

Spalarea parului

Unul dintre cele mai importante momente in ingrijirea parului este cu siguranta, spalarea acestuia. in acest sens, este indicat sa utilizezi un sampon potrivit pentru tipul tau de par, cu uleiuri nutritive pentru parul uscat si cu agenti naturali de reglare a secretiei de sebum pentru parul gras.

La fel de importanta este cantitatea de sampon folosita la o spalare, care nu trebuie sa fie foarte mare, pentru a nu incarca inutil parul. Un truc simplu este amestecarea catorva picaturi de sampon cu apa calda si apoi aplicarea pe par. Astfel, vei folosi o cantitate mai mica, care va spala la fel de bine parul si in plus, vei economisi luna de luna banii dati pe sampon.

Dupa samponare si clatire, se poate aplica un balsam de par, doar pe varfuri pentru persoanele cu parul gras si pe intreg parul pentru cei cu un scalp uscat. Astfel, parul se va pieptana mult mai usor, va capata o stralucire aparte si va fi mult mai moale la atingere.

In functie de tipul de par, frecventa spalarilor poate varia, dar nu se recomanda in niciun caz spalarea zilnica pe par, pentru ca poate face mai mult rau, decat bine. Scalpul uscat se poate irita si mai mult, iar cel gras va produce inevitabil mult mai mult sebum pe zi ce trece, in incercarea de a mentine pielea capului hidratata.

Dupa spalarea parului, acesta se infasoara intr-un prosop de bumbac si se lasa cateva minute pentru a absorbi excesul de apa si pentru a fi pregatit pentru uscare. Nu se va sterge parul cu prosopul, pentru a nu deteriora firul de par, extrem de sensibil dupa contactul cu apa calda.

Uscarea parului

Este recomandat ca parul sa fie uscat natural, la temperatura camerei, astfel incat textura si rezistenta acestuia nu sunt afectate. insa, aceasta metoda necesita destul de mult timp, iar pentru o uscare rapida cele mai multe persoane prefera uscatoarele de par.

Este esential sa investesti intr-un aparat de uscat parul performant, prevazut cu cele mai noi tehnologii de uscare a parului. Aici vorbim de functia de ionizare, care confera o hidratare firului de par si il protejeaza impotriva deteriorarii in contactul cu aerul fierbinte, trepte de caldura si functia de aer rece pentru fixarea coafurii. Gasesti cele mai bune uscatoare de par, dar si alte produse de ingrijire personala, pe Shavers.ro, cu reviewuri complete, care includ preturile, avantaje, dezavantaje si fiabilitate.

Atunci cand ne uscam parul este bine sa tinem uscatorul la o distanta de cel putin 30 cm, pentru a nu deteriora firul de par si sa nu mentinem aparatul pe o zona a capului pentru mai mult de 4 secunde. Pentru un plus de volum poti usca parul tinand capul in jos, iar parul se va pieptana dupa ce a fost uscat partial sau complet, pentru a nu rupe firele de par, mult mai fragile umezite.

Intretinerea generala a parului

Ca de fiecare data, alimentatia joaca un rol important, chiar si atunci cand vine vorba de intretinerea parului. Este indicat sa-ti asiguri un aport zilnic suficient de vitamine (A, C, E, B-uri), beta-caroten, zinc, fier, acid folic, printr-un consum mai mare de spanac, iaurt, carne de pui, legume verzi, morcovi, citrice, cereale integrale. La sfatul medicului poti lua suplimente cu multivitamine si minerale pentru a echilibra mai rapid deficientele din organism.

In cazul in care parul este extrem de degradat, fie de la vopsire, fie de la folosirea frecventa a aparatelor de stilizare cu aer fierbinte, exista pe piata o serie de seruri din ingrediente naturale, care redau vitalitatea si stralucirea parului. Descopera detalii despre cele mai eficiente seruri si uleiuri de par in sectiunea de stil feminin de pe Shavers.ro, unde afli cum poti reface rapid structura deteriorata a firului de par, cum poti trata scalpul uscat si iritat, cu produse testate dermatologic si aprobate de specialisti.

O alta problema des intalnita, mai ales in randul barbatilor este caderea parului. Cauzele sunt multiple, de la cele ereditare la cele care tin de stilul de viata, dar caderea parului poate fi prevenita sau incetinita cu produsele potrivite. Tot pe Shavers.ro, la sectiunea dedicata stilului masculin gasesti detalii despre produsele fortifiante pentru par, special destinate barbatilor, care incepe sa se confrunte cu aceasta problema, dupa varsta de 30 ani. Alege produse realizate din ingrediente organice speciale, fara efecte adverse si cu rezultate vizibile, confirmate de parerile barbatilor care au reusit sa stopeze caderea parului.

Macar o data pe saptamana este recomandat sa aplicam cate o masca pentru par, de preferat realizate in casa, cu ingrediente naturale. Cel mai cunoscut ingredient pentru realizarea mastilor de par, care se potriveste oricarui tip este galbenusul de ou. Poti combina galbenusul cu uleiuri esentiale si apa, pentru a reda stralucire, a reface varfurile despicate si pentru reglarea secretiei de sebum.

De asemenea, pentru o crestere mai rapida a parului se recomanda clatirea acestuia dupa spalare cu otet de mere diluat in apa. Acesta este un remediu eficient si contra fungilor si bacteriilor de la nivelul scalpului, care pot provoca iritatii, matreata si prurit. Un alt remediu eficient contra matretii este ceaiul de urzica, care la fel, este utilizat la clatirea parului, cu efect antibacterian, de purificare si regenerare.

Concluzie

Parul tau are nevoie de ingrijirea corecta, pentru a fi mereu stralucitor, plin de vitalitate si sanatos. Totul incepe cu modul in care ne spalam parul, ce produse folosim si cum alegem sa-l uscam. Investitia intr-un uscator de par performant este ideala pentru protejarea firului de par prin expunerea repetata la aerul fierbinte.

In afara de ingrijirea clasica este nevoie din cand in cand de aplicarea de masti si tratamente, care sa confere parului hidratarea, protectia si regenerarea de care are nevoie pentru a arata mereu de nota 10. Indiferent de ce ritual de ingrijire a parului ai in acest moment, este indicat sa-ti indrepti atentia spre produse organice, surse de nutrienti si aparate de stilizat menite sa ofere protectie, pe langa functiile de aranjare ale parului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare