Coafuri

#crestere par #par #ingrijire par

9 moduri in care iti poti face parul sa creasca mai rapid

Parul bogat si lung poate fi de la natura, dar la fel de bine poate fi si rezultatul unei rutine zilnice de ingrijire. Descopera cateva moduri prin care poti face ca parul tau sa creasca mai rapid.

Taie varfurile

Cand vrei sa ai un par lung si sanatos este important sa ii tai frecvent varfurile. Marginile tocite ale parului il impiedica sa mai creasca. Eliminand varfurile stricate vei avea senzatia ca parul tau creste mai rapid.

Nu face schimbari radicale de culoare

Atunci cand treci de la brunet la blond platinat, asteapta-te ca parul tau sa nu mai creasca rapid si sanatos. Cand cuticula parului este distrusa de decolorare, parul incepe sa cada si varfurile sa se despice. Cu cat folosesti mai putine tratamente chimice, cu atat parul tau va creste mai rapid.

Profita de uleiurile naturale ale parului

Inainte de culcare, periaza-ti podoaba capilara. Acest obicei ajuta la hidratarea naturala a firelor de par prin distribuirea pe acestea a uleiurilor de pe scalp. Un pas simplu, care insa creste, de asemenea, circulatia sangelui necesara pentru un scalp mai sanatos.

Consuma alimente care ajuta la cresterea parului

Parul trebuie hranit si din interior, de aceea alimentatia este importanta cand vrei sa ai un par lung si sanatos. Pentru a te bucura de o podoaba capilara superba, poti creste consumul de proteine cu ajutorul alimentelor precum peste, fasole, nuci si cereale integrale. La fel de importante sunt alimentele bogate in vitaminele A, C si E, mineralele precum zincul si fierul si acizii grasi omega 3.

Spala parul de 2-3 ori pe saptamana

Ai auzit de multe ori teoria potrivit careia nu ar trebui sa iti speli parul prea des, daca vrei ca acesta sa arate cat mai bine. Din contra, atunci cand iti speli parul cu sampon de doua sau trei ori pe saptamana, permiti uleilor naturale sa penetreze firul de par, hidratandu-l si reparandu-l.

Adauga vitamine in dieta zilnica

Cand dieta ta nu contine suficienti nutrienti, un supliment poate face diferenta. Adauga in dieta ta zilnica niste multivitamine care ajuta si la regenerarea parului. Acestea contin vitamine importante precum biotina, vitamina C si B care sustin sanatatea parului.

Clateste-ti parul cu apa rece

Dusurile fiebinti dauneaza atat tenului, cat si parului. Atunci cand te clatesti, foloseste apa la o temperatura mai scazuta. Apa rece sigileaza cuticula firului de par si il intareste, inainte de a fi coafat.

Periaza parul cu grija

Parul se rupe mult mai usor daca il periezi atunci cand este ud. Incearca sa eviti perierea parului inainte sa il usuci, dar daca trebuie sa faci acest lucru folosete o perie care intra usor printre firele de par. Incepe sa periezi usor parul la capete si apoi urca spre varful capului. Nu peria parul doar la suprafata, ci in profunzime.

Dormi pe fete de perna de matase

Fetele de perna din matase sunt cea mai buna alegere pentru sanatatea parului tau, pentru ca impiedica ruperea si incurcarea acestuia, in timpul noptii, atunci cand te intorci de pe o parte pe alta. Astfel, parul va fi mai lung si mai bogat, atunci cand se rupe mai putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului