Coafuri

# greseli par # distrugere par #greseli ingrijire par #ingrijire par

7 greseli care-ti distrug parul

Parul este o carte de vizita pentru orice femeie, asadar are nevoie de o ingrijire continua. Din dorinta de a face podoaba capilara sa straluceasca si sa arare cat mai bine, poti ajunge sa exagerezi cu tratamentele de ingrijire a parului. Iata cateva greseli care iti distrug parul. Tine cont de ele si evita-le incepand de acum!

1. Nu iti ingrijesti corect scalpul

Atunci cand observi ca parul incepe sa iti cada, nu este suficient sa aplici masti de hidratare sau alte produse pentru a-l face sa aiba volum, ci este nevoie sa ingrijesti corect scalpul si foliculii. Pe masura ce inaintezi in varsta foliculii de par nu mai primesc cantitatea de nutrienti de care au nevoie. O metoda sigura prin care poti sa faci sangele sa circule la nivelul scalpului este sa iti periezi parul cat mai des intr-o singura zi.

2. Nu folosesti o perie de par buna

Evita sa folosesti perii de plastic pentru ca iti vei distruge parul. O alegere buna este o perie din par de mistret care va stimula sclapul, fara sa iti distruga podoaba capilara.

3. Iti speli parul in fiecare zi

Odata cu inaintarea in varsta, pielea nu mai secreta atat de multa grasime si isi pierde stralucirea Acelasi lucru se observa si la nivelul texturii parului. Spala-ti parul de doua sau trei ori pe saptamana cu un sampon delicat si foloseste balsam, pentru a evita uscarea sclapului si a firului de par.

4. Iti tii parul prins in coada

Atunci cand iti legi parul in coada, in fiecare zi, firul incepe sa se subtieze si in cele din urma se va rupe. Cand parul este strans legat in coada, presiunea pe foliculi este extrem de mare, iar acestia incep sa cedeze in cele din urma si astfel ajungi sa pierzi tot mai mult par. Incearca sa iti tii parul prins in coada cat mai rar, pentru a evita ruperea acestuia.

5. Stai prea mult la soare

Asa cum nu te expui la soare fara sa aplici o crema cu factor de protectie solara pentru piele, la fel ar trebui sa procedezi si cu parul tau. Razele ultraviolete ale soarelui usuca parul si il decoloreaza. Atunci cand te expui la soare, protejeaza-ti parul cu o palarie cu boruri largi.

6. Iti indrepti parul sau il ondulezi zilnic

Caldura provenita de la ondulatorul de par sau de la placa de indreptat parul iti distruge podoaba capilara, atunci cand folosesti aceste ustensile in fiecare zi. Parul devine tot mai uscat si incepe sa isi piarda fermitatea si stralucirea, atunci cand este supus acestor operatiuni in fiecare zi.

7. Folosesti prea des samponul uscat

Multi specialisti sunt de parere ca samponul uscat este unul dintre cele mai nocive produse pentru par, pentru ca inchide porii. Atunci cand il folosesti doar in situatii exceptionale, nu este o problema grava, insa cand incepi sa il folosesti zilnic, acesta va interfera cu uleiurile naturale de care parul are nevoie pentru a-si mentine sanatatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare