Coafuri

#coafura #par cret #trucuri coafura

6 trucuri de coafura pentru parul cret

Te plangi din cauza buclelor rebele si crezi ca ti-ar fi fost mai usor sa iti coafezi parul daca era drept? Afla care sunt trucurile pentru o coafura perfecta si cum poti sa iti scoti in evidenta frumusetea naturala.

Parul cret este o binecuvantare pentru femeile care nu au fost inzestrate de natura cu el si il obtin prin artificii cosmetice. Aceleasi bucle pot fi o corvoada pentru doamnele si domnisoarele care le poseda din nastere. Urmatoarele trucuri de coafura iti pot fi extrem de utile, daca te incadrezi in a doua categorie.


1. Mentine-ti parul hidratat si sanatos

Daca vrei sa te bucuri de bucle suple si matasoase, nu uita sa iti ingrijesti parul. Foloseste masti hidratante, pentru ca parul cret are tendinta naturala de uscare. Nu uita sa aplici balsam de par dupa fiecare spalare si achizitioneaza-ti produse de par special concepute pentru parul cret.


2. Lasa-ti parul sa se usuce in mod natural

Hair-stylistii recomanda ca femeile cu parul cret sa renunte la foen si sa ii permita parului sa se usuce natural. Astfel, vei evita uscarea si deterioarea firelor de par.


3. Fa-ti o tunsoare in trepte

Buclele tale vor avea o suplete speciala daca alegi sa porti o tunsoare in trepte discrete. Ai mare grija insa pe mana cui te lasi, pentru ca o tunsoare nereusita (cu parul prea scurt) iti va face coafarea imposibila.


4. Mizeaza pe coafurile simple si naturale

Pentru un look usor rafinat alege sa iti prinzi parul in crestetul capului si lasa-ti cateva bucle rebele sa iti incadreze chipul. Pulverizeaza putin fixativ pentru coafarea buclelor si foloseste clame pentru a-ti prinde parul.

O alta metoda interesanta de a-ti coafa parul cret presupune sa iti prinzi parul doar in partea de sus, iar in jumatatea inferioara a capului sa lasi suvitele sa cada lejer peste umeri.


5. Ajuta-ti buclele sa straluceasca

Cu ajutorul unui ondulator (sau chiar al bigudiurilor), buclele tale pot deveni moi si seducatoare. Ca regula de baza, aminteste-ti ca buclele sunt cu atat mai lejere, cu cat folosesti bigudiuri mai mari.


6. Impleteste-ti parul pentru a pierde volum la radacina

Daca iti doresti sa pierzi volum la radacina parului, tot ce ai de facut este sa iti impletesti mai multe suvite foarte aproape de scalp. Prinde-le pana la jumatatea lungimii parului, apoi lasa-le sa cada natural.

Sursa foto: haircompounds.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare