Coafuri

#varfuri despicate #ingrijire par iarna # par matasos

5 solutii simple pentru a-ti mentine parul matasos si iarna

Iarna poate avea un impact dur asupra parului tau. Aerul rece si uscat si vremea neprietenoasa iti pot deshidrata suvitele si iti pot face parul mai predispus la rupere si la aparitia varfurilor despicate.

 

Daca parul tau este oricum uscat de obicei, atunci ingrijirea corespunzatoare pe timpul iernii devine cu adevarat o necesitate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa il mentii matasos, hidratat si puternic, indiferent de temperatura din termometre:

Foloseste un sampon mai bland

Samponul curata murdaria si inlatura produsele de coafare din par, insa indeparteaza si uleiurile esentiale de pe suprafata firului de par, cele care il fac sa arate stralucitor si matasos. Iarna, acest lucru este cu atat mai evident, asa ca este recomandat sa folosesti un sampon mai delicat, care sa nu iti curete parul intr-un mod agresiv. Sau poti incerca un truc util si poti amesteca samponul cu putina apa, inainte sa il aplici pe par, pentru a-l dilua si a-i reduce efectele negative asupra suvitelor tale.

Usuca-ti parul dupa spalare fara sa il deshidratezi

Daca vara putem sa ne lasam parul sa se usuce in mod natural, in anotimpul rece nu ne putem asuma un astfel de risc. Insa faptul ca iti usuci parul cu foehul nu trebuie sa fie unul dintre motivele pentru care parul tau se deshidrateaza si isi pierde aspectul matasos. Este suficient sa folosesti un astfel de uscator cu efect anti-static si o tehnologie care pastreaza hidrararea naturala a parului si vei fi incantata de rezultate. Dupa cum vezi, uscatoarele de par cu ioni care iti ingrijesc parul si nu ii strica echilibrul sunt si mai rapide, si mai usor de folosit, in special pe timpul iernii.

Nu te spala pe cap cu apa fierbinte

Apa fierbinte usuca firul de par si ii distruge structura, ceea ce inseamna ca suvitele tale vor arata mai tern si se vor electriza mai usor. Apa cu care te speli pe cap ar trebui sa fie mai degraba calduta decat fierbinte, iar spalarea sa nu dureze mult. La final, dupa ce ai clatit masca sau balsamul de par, aplica pe varfurile suvitelor apa rece. Aceasta ajuta la inchiderea cuticulelor firelor de par si il va face mai usor de aranjat.

Foloseste produse intensiv hidratante

Daca in restul anului aplici masca de par doar o data pe saptamana, iarna este indicat sa o folosesti mai des sau sa folosesti un ulei natural cu efect intens hidratant. Uleiul de cocos, de argan sau cel de ricin ajuta la repararea firului de par, la coafarea suvitelor si poate preveni ruperea, intarindu-ti parul. La fel de eficiente sunt si mastile preparate in casa, din miere si galbenus de ou, care iti hidrateaza corespunzator parul si previn deteriorarea acestuia.

Maseaza-ti periodic scalpul

Masajul scalpului ajuta la eliberarea uleiurilor esentiale care iti hidrateaza parul si te scapa si de senzatia de mancarime cauzata de uscaciune sau de purtarea caciulii. Cel mai bine este sa iti faci un masaj bland cu ulei de cocos, inainte de a te spala pe par. Astfel, pielea capului va ramane hidratata chiar si dupa spalare. In plus, masajul pune sangele in circulatie si ajuta enorm la regenerarea parului, dar si la accelerare vitezei de crestere a firelor de par.

Sursa foto: Shutterstock: Eugenio Marongiu

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului