Coafuri

#stil #coafuri #tunsori si coafuri # coafuri fizionomie #coafuri fata rotunda

4 coafuri pentru fata rotunda

Indiferent daca fizionomia ta este rotunda, patrata sau rectangulara, scopul urmatoarelor coafuri ramane acelasi: conturarea unui chip oval, care sa te faca sa pari mai slaba. Aranjarea parului pentru o fata rotunda presupune folosirea unor tehnici care ofera iluzia de alungire a chipului.

Majoritatea eforturilor de estetizare pe care le depunem merg spre subtiere, tonifiere, reducere si minimizare. Posesoarele unei fete rotunde sunt mereu in cautarea unor coafuri care sa le subtieze chipul si sa le scoata in evidenta trasaturile naturale. Iata cateva sugestii utile in acest sens!

1. Coafura cu breton asimetric

Un breton rasfirat, asimetric, care formeaza unghiuri neregulate imediat mai jos de linia sprancenelor, iti va face chipul sa para mai lung. Marginile bretonului ar trebui sa ajunga pana la varful genelor, in dreptul fiecarui pomete, astfel incat sa creeze iluzia unei fizionomii suple.

2. Coafura bob

Un bob retro poate sa ofere un efect maxim de echilibrare a chipului. Poarta-l cu o carare laterala, care sa acopere o parte din obraji. Fa-ti bucle lejere care sa accentueze zona maxilarului, pentru o alungire substantiala la nivel vizual. Ai grija sa ondulezi doar varfurile, nu inainte de a intinde bine parul de la radacina pana la 2 centimetri deasupra barbiei.



Foto: slhairstyles.com

3. Coafura cu breton lateral

Nu vei da niciodata gres cu un breton lateral lung, purtat cu o tunsoare midi cu trepte atat de discrete, incat abia le poti sesiza. Kirstern Dunst poarta un breton atat de lung, incat suvita sa nerasucita ajunge putin deasupra buzei superioare. Odata ondulata si fixata, ea scoate pometii in evidenta foarte gratios, definind chipul si "sculptandu-l" intr-o forma ideala.

4. Coafura cu bucle in exterior

Secretul in obtinerea unui chip cu adevarat mai suplu sunt treptele, insa nu realizate oricum. Tunsorile in scari pot sa subtieze fata la fel de bine cum o pot rotunji, in functie de forma si zonele in care incadreaza chipul.

Lauren Conrad poarta o coafura perfecta pentru zilele in care vrei sa pari mai subtirica, deoarece unghiul format suvitele asimetrice rasucite in exterior invaluie discret marginile fetei, nu le "ingroapa" ca intr-o cutie.



Foto: slhairstyles.com, 29secrets.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare