Pentru el

#camasa #barbat #eleganta #garderoba #piesa vestimentara #haine #stil #nasturi #material #bumbac #eticheta

Cum sa alegi o camasa eleganta, de calitate

Simbol al elegantei desavarsite, camasa ramane piesa de baza in garderoba unui barbat rafinat. Este important ca atunci cand mergi la un eveniment special sa arati extraordinar, pentru a face o impresie buna celor din jur. O camasa eleganta si de calitate, aleasa cu bun gust, te va scoate din impas in momentele in care ai nevoie de o tinuta impecabila.

Iata 10 reguli de baza care sa-ti permita sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste o camasa eleganta, de calitate:

Pasul 1. Cauta o camasa care sa se potriveasca trupului tau. Intotdeauna este bine sa probezi camasa care iti place pentru a te simti bine in ea. Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa o inchei pana la gat. Daca poti introduce doua-trei degete intre gat si ultimul nasture de la camasa, inseamna ca aceasta este marimea potrivita. Acest lucru este important mai ales in momentul in care vei purta cravata . Un guler lasat este dizgratios si face sa arate urat orice cravata vei purta.

Pasul 2. Strange bratele. Manecile trebuie sa fie destul de lungi incat mansetele sa se opreasca la limita incheieturii mainii cand strangi bratele.

Pasul 3. Verifica daca mansetele sunt prea mari, chiar daca numarul de la camasa este cel potrivit tie. Ai grija in special la camasile cu butoni ale caror mansete sunt in general mult mai mari, decat cele ale camasilor cu nasturi .

Pasul 4. Asigura-te ca nu te strange camasa in zona pieptului sau a taliei. Camasa nu trebuie sa fie mulata pe trup, ci sa creeze impresia de lejeritate. Cheia elegantei este de a da impresia ca o camasa este facuta special pentru trupul tau si ca te simti confortabil. De asemenea, manecile trebuie sa porneasca de la capatul umerilor si nu mai jos de atat, pentru ca vor da impresia de umeri lasati.

Pasul 5. Uita-te cu atentie la nasturi. Acestia trebuie alinitati in mod egal si sa nu difere unul de altul sau chiar sa lipseasca. In mod normal, acestia trebuie sa fie plasati la o distanta de 7-10 cm pentru a nu lasa sa se vada parul de pe piept.

Pasul 6. Ridica bratele si observa daca iti iese camasa din pantaloni. Aceasta trebuie sa fie lasata lejer in zona taliei si nu intinsa, in momentul in care bagi marginile in pantaloni.

Pasul 7. Uita-te pe eticheta camasii pentru a verifica materialul din care este facuta, calitatea tesaturii. O camasa de calitate ar trebui sa fie din bumbac, in sau pentru modelele mai sofisticate din matase sau dintr-un amestec de bumbac si casmir . Tot aici vei vedea si modalitatea de spalare si gradele de fierbere a apei.

Pasul 8. Tighel simplu . O tesatura de buna calitate are tighel simplu, adica doua fire se depun paralel pe cele doua suprafete ale materialelor cusute. Astfel, se mareste durabilitatea si soliditatea camasii.

Pasul 9. Atentie la calitatea gulerelor si a mansetelor. Iti vei da seama daca este un produs de calitate daca vei observa un strat intaritor (sau mai multe straturi intaritoare moi) la gulere si mansete, care sa nu fie lipit de material. Daca stratul interior este lipit de material, gulerul si mansetele vor avea un aspect aplatizat.

Pasul 10. Nasturi cusuti de mana. Semnul unei camasi de calitate este faptul ca nasturii sunt cusuti manual. Vei remarca acest lucru din faptul ca sunt usor neregulati. De asemenea, nasturii din sidef sunt cei recomandati pentru ca au un aspect deosebit si nu exista riscul de a se rupe sau sparge.

Tips&Tricks

  • In ceea ce priveste materialul camasilor, este de preferat bumbacul deoarece are o durata de viata mai mare decat alte tesaturi de calitate;
  • Camasile au tendinta sa se stranga dupa prima spalare (in special fibrele naturale). Asadar, ia-ti o mica marja in momentul achizitiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare