Pentru el

#machiaj #stil #machiaj barbati #trucuri machiaj barbati

Machiajul pentru barbati

Chiar daca machiajul pentru barbati are radacini adanci in istorie, aceasta practica de infrumusetare "la masculin" ramane o enigma pentru multi dintre noi. In timp ce oamenii obisnuiti asociaza tehnicile de estetizare ale reprezentantilor sexului tare cu tendintele spre feminizare si homosexualitatea, in realitate toti actorii, manechinii si cantaretii poarta machiaj pentru a-si ascunde imperfectiunile chipului.

Motivul pentru care machiajul pentru barbati este o bizarerie pentru unii consta in subtilitatea mult mai accentuata a aplicarii fardurilor, in comparatie cu machiajul pentru femei. Atunci cand vezi un manechin defiland pe podium, trasaturile sale par atat de "proaspete" si perfecte, incat prezenta machiajului sta sub semnul intrebarii.

Machiajul pentru barbati in secolul XXI

In secolul XXI, tot mai multi barbati au inceput sa apeleze la machiaj, din preocuparea mai accentuata pentru aspectul lor exterior. La fel ca femeile, urmasii lui Adam vor sa arate cat mai bine, iar acest lucru nu poate fi condamnabil.

Multe seturi de machiaj pentru barbati sunt disponibile pe piata, tot mai diversificate in functie de cerintele publicului. Ele contin diverse creme si lotiuni de ingrijire, pudra de fata si instrumente pentru intretinerea sprancenelor.

Trucuri de machiaj pentru barbati

Machiajul pentru barbati se rezuma in principal la acoperirea imperfectiunilor tenului. Cateva trucuri utile pot fi aplicate pentru o aparitie impecabila, fara sa se sesizeze interventia produselor cosmetice.

Zonele rosii de pe fata pot fi "camuflate" cu ajutorul unui anticearcan ales in raport cu nuanta naturala a chipului. Inainte de aplicare, este recomandat sa se hidrateze zona problematica tamponand-o cu un buretel de latex inmuiat in apa minerala. In acest fel, uniformizarea este perfecta si prezenta pastei este greu de deslusit.

Pudra de fata este necesara in special pe zona T a fetei si are rolul de a fixa produse aplicate anterior (crema, corector sau fond de ten ).

Perierea si tunderea sprancenelor este si ea necesara pentru un look ingrijit. Acest tip de interventie se desfasoara in conditii de siguranta la salon.

In fine, buzele au nevoie de hidratare cel putin la fel de mult ca in cazul femeilor. Luciul de buze nu este tocmai potrivit barbatilor, insa un balsam emolient devine necesar din cand in cand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare