Pentru el

#stil #stil masculin #ingrijire ten #cosmetice barbati #ingrijire ten barbati # infrumusetare barbati

Ingrijirea tenului: sfaturi utile pentru barbati

Ingrijirea tenului este o preocupare esentiala chiar si pentru barbati, cata vreme acestia sunt preocupati de imaginea lor si incearca sa isi mentina chipul tanar indiferent de varsta. Tulburarile din interior si exterior devin vizibile pe fata in timp, motiv pentru care aspectul pielii tradeaza de multe ori o neglijenta daunatoare pentru reputatie. Iata cateva sfaturi utile care te ajuta sa iti mentii tenul in cea mai buna forma.

Semnele specifice ale imbatranirii apar daca ingrijirea tenului este insuficienta. Cauzele tin de stilul de viata incorect si ignorarea factorilor de mediu nocivi.

1. Consecinte permanente

Mimica fetei poate fi un element distinctiv al barbatilor expresivi, insa modificarea trasaturilor prin grimase lasa in timp urme care nu pot fi reparate nici de cele mai performante tratamente. Ridurile apar deseori din aceasta cauza, dar si in combinatie cu alte obiceiuri nesanatoase ale stilului de viata:
 

  • alcoolul
  • tutunul
  • alimentatia grasa si ultra-procesata
  • deshidratarea
  • odihna de proasta calitate
  • stresul


Eliminarea acestor metehne nocive si menajarea tenului prin relaxare si masaj sunt doi pasi importanti in prevenirea consecintelor permanente asupra esteticii chipului.

2. Protectia externa

Inamicul general al sanatatii pielii este soarele, respectiv razele ultraviolete care au efect de imbatranire prematura si pot chiar induce cancerul.

In aceste conditii, lotiunea de protectie solara este obligatorie si pentru fata barbatului, iar palariile sunt de asemenea utile in zonele geografice toride, pe timpul verii.

3. Curatarea fetei

Impuritatile si excesul de sebum conduc la diverse probleme estetice si de sanatate a pielii tenului, de aceea niciun barbat nu trebuie sa uite de curatarea fetei dimineata si seara, cel putin cu apa si sapun. In mod ideal, o lotiune purificatoare, care curata in profunzime porii, nu lipseste din toaleta unui barbat ingrijit.

4. Exfolierea fetei

La fel de importanta este si exfolierea fetei, care daca nu se petrece saptamanal, ar trebui sa fie pusa in aplicare cel putin o data pe luna. Celulele moarte ale stratului superficial al tenului raman de multe ori pe chip, se amesteca periculos cu praful si grasimea glandelor sebacee, favorizand aparitia acneei, a petelor si a altor imperfectiuni neplacute. O masca din galbenus de ou si malai functioneaza perfect in acest caz.

Folosirea produselor de barbierit de calitate este si ea recomandata, pentru o ingrijire corecta a tenului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare