Pentru el

#vestimentar #tinuta #masculin #greseala #stil #eleganta

Cum sa eviti cele mai frecvente greseli vestimentare

Sunt anumite greseli de stil, o serie de combinatii nefaste pe care le fac nu doar femeile ci si barbatii, cand vine vorba de look si fashion. Care ar fi acestea si cum pot fi ele evitate afli citind in cele ce urmeaza despre cele mai frecvente greseli vestimentare pe care le fac reprezentanti sexului tare.

1. Jacheta din piele... stil poncho pentru ploaie

Problema: Nu este nimic modern si nici macar „retro-cool” intr-o geaca de piele care atarna pe tine precum un poncho care sa te fereasca de ploaie.

Solutia: Cand te duci sa cumperi o haina de piele, probeaza una in care deabia sa incapi si opteaza pentru marimea imediat dupa ea. O sa-ti fie o idee stramta, dar o sa cada mult mai bine pe tine si o sa-ti puna in evidenta masculinitatea.

2. Blugii Barack Obama

Problema: Blugii prespalati cu talia foarte inalta nu numai ca iti vor da un aer de tocilar dar iti vor evidentia in mod urat fundul si picioarele.

Solutia: O pereche de blugi indigo cu talie joasa sunt alegerea cea mai buna. Nu numai ca se vor aseza mult mai bine pe tine si iti vor pune in evidenta muschii fesieri si fermitatea picioarelor, dar vei scapa si de imaginea aceea unui barbat subnutrit care trebuie sa-si prinda bine perechea de pantaloni cu o curea zdravana pentru a nu-i cadea de pe ei. 

3. O cravata anacronica in patratele

Problema: O cravata de acest gen da un aspect demodat si urat, creand pe deasupra si acel nod subtire care da impresia ca te strange cineva de gat.

Solutia: Importante la o cravata sunt nodul si lungimea. Opteaza pentru o cravata intr-o singura culoare cu nodul mai mare, de lungime medie si nu vei da gres.

4. Lungimea pantalonilor

Problema: Tocmai ti-ai cumparat o pereche de pantaloni din stofa eleganti de care esti foarte mandru? Foarte bine, insa ai grija si nu-i purta precum blugii.

Solutia: Du-te la un croitor si spune-i ca nu vrei ca pantalonii tai sa fie  in valuri jos. De obicei, acestia sunt obisnuiti sa aiba clienti care nu pun pret pe lungimea unui pantalon de stofa si nu cauta sa cada perfect drepti. Tocmai de aceea, fii categoric si spune-i doar atat: „Va rog, nu modelul in valuri jos, doresc sa nu formeze cute”. Va stii astfel cum sa-i faca.

5. Gulerul turtit

Problema: Daca nu porti cravata si iti pui sacoul repede peste, gulerul camasii tale se poate turti dandu-ti astfel un aer dezordonat.

Solutia: In primul rand, cauta sa-ti achizitionezi camasi cu gulerul scrobit, bine apretat. Cel mai bine, pipaie materialul pentru a te convinge ca e suficient de tare. O alta varianta ar fi balenele ( acele lamele de plastic care ajuta gulerul sa stea drept).

6. Costumul potrivit... cureaua nu prea

Problema: Vrei sa ai gratia lui Tiger Woods si in niciun caz stilul lui, mai ales cand porti un costum elegant . O curea groasa cu ditamai catarama argintie de cowboy nu face echipa buna cu o pereche de pataloni eleganti nici in cele mai avangardiste case de moda.

Solutia: Inlocuieste aceea curea grea cu una mai subtire din piele neagra. Va da o nota de eleganta si suplete tinutei tale. Pentru un plus de seriozitate si stil opteaza pentru cataramele simple fara prea multe dichisuri.

7. Costum extra-large

Problema: Ti-ai luat un costum superb dar arati... cam mic in el? Nu ai o pozitie impozanta si ai impresia ca lipseste ceva. Ce zici de ti-as spune ca ai luat un numar prea mare si de aici vine imaginea aceea ca si cum ai fi intrat la apa?

Solutia: Procedeaza ca si in cazul jachetei de piele prezentat la inceput. Probeaza un costum in care te simti usor incofortabil si asta pentru ca te strange un pic. Cumpara masura cu un numar mai mare. Nu-i asa ca acesta iti pica ca si turnat?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare