Pentru el

#trucuri de stil #articole esentiale #garderoba masculina

Articole esentiale pentru garderoba masculina si cateva trucuri de stil

Barbatii au o alta conceptie cu privire la ceea ce trebuie sa se afle in garderoba lor, comparativ cu femeile. De aceea, cei mai multi prefera un stil minimalist. Asta inseamna tot ceea ce este necesar, dar fara a exagera. Alegerea inteleapta a acestor articole esentiale vor oferi unui barbat maximum de versatilitate si stil, dar cu un numar minim de piese vestimentare.

 

O abordare de acest gen are cateva avantaje. Va fi foarte simplu sa alegi ceea ce porti, vei avea mereu o tinuta potrivita pentru orice ocazie, ai posibilitatea de a combina, nu aglomerezi sifonierul si poti alege calitatea inainte de cantitate, pe principiul less is more.

Tinute lejere

In aceasta categorie intra blugii, tricourile, pantalonii sport, eventual si pantalonii scurti. Toate aceste piese vestimentare trebuie sa fie perfect adaptate pentru forma trupului si sa nu sufere transformari, adica sa nu se intinda, sa nu se deformeze si sa nu se sifoneze foarte usor. Toate acestea vin din calitatea materialul. Tesaturile bune respecta aceste conditii si-ti vor da mereu un aer ingrijit.

Tinutele lejere impun sa ai in garderoba cel putin doua tricouri barbatesti albe, doua negre – ambele de cea mai buna calitate, la care poti adauga unul sau doua variante cu maneca lunga. Sunt versatile, elegante si iti ofera un aer foarte stilat, chiar si pentru o tinuta casual. Alege mereu culori simple: bleumarin, maro sau verde inchis. Poti incerca, daca ai un ten masliniu, si nuante de gri, lila sau roz pudrat. O piele alba merge perfect cu nuante inchise, dar si cu ocru, albastru si oliv. Nu omite variantele polo si pe cele cu deschiderea in forma de ”V”, care ofera o nota masculina.

Pantalonii din stofa subtire din bumbac, flanel sau lana, cu sau fara pense, sunt ideali pentru tinutele lejere, iar culorile ideale sunt: albastru, gri, oliv inchis, kaki si toate tonurile de maro. Daca vrei sa epatezi, poti incerca nunate mai intense, cum ar fi visiniul. Acest tip de pantaloni poate fi purtat cu pantofi casual sau sport, cu sau fara sacou, cu tricou sau camasa. Blugii sunt si ei esentiali. Alege mereu croieli clasice si culori intense, uniforme, evitand variantele prespalate.

Pe lista tinutelor lejere trebuie trecute si camasile casual. Acestea au buzunare, au eventual epoleti si alte detalii decorative. Sunt croite mai cambrat si pot fi purtate bagate in pantaloni sau pe deasupra. Pot avea imprimeuri sau pot avea culori variate, din aceeasi paleta cromatica cu tricourile. Esential ramane si de data aceasta materialul, care face mereu diferenta si te poate pune in valoare.

Camasi si sacouri

Un barbat trebuie sa aiba in graderoba intre cinci si sapte camasi. Daca faci parte din categoria celor care poarta des costum, atunci numarul camasilor ar trebui suplimentat, poate chiar dublat. Nu poate sa lipseasca camasa alba, in mai multe variante, dar nici cea neagra, pentru o tinuta all black. Sunt absolut obligatorii. Printre camasile albe trebuie sa existe una care sa poata fi purtata cu butoni si alta care sa aiba un guler adaptat pentru papion. Poti include si camasile cu nasturi ascunsi, foarte elegante, dar si camasile colorate, inclusiv pentru costum sau tinute lejere.

Materialul este cel mai important detaliu, dar si alegerea corecta a dimensiunilor si a proportiilor dintre circumferinta gatului si lungimea manecilor. Camasa pentru sacou nu are buzunare, este realizata din materiale mai fine si are o croiala dreapta, spre deosebire de camasile casual, care sunt cambrate, au unul sau doua buzunare, sunt realizate din materiale mai dense, au culori mai intense si pot fi purtate si pe deasupra pantalonilor.

Culorile ideale sunt tonurile pastelate si imprimeurile foarte fine, in cazul camasilor elegante sau a celor pentru costum. Pentru celelalte, paleta cromatica poate sa fie mai intensa si mai variata.

Poti purta o camasa eleganta, de costum, cu manecile suflecate doar daca iti dai jos cravata, dar sacoul se poate purta cu camasa fara cravata doar daca desfaci camasa la primul nasture. In ceea ce priveste camasa cu maneca scurta pentru costum, aceasta este un compromis tolerabil, dar nici pe departe recomandata pentru un barbat stilat. Nimic nu poate sa inlocuiasca camasa cu maneca lunga la costum.

Accesorii indispensabile

Sunt cateva lucruri care intra in categoria accesorii indispensabile, caci completeaza si personalizeaza garderoba masculina. Acestea sunt doar cateva dintre cele necesare;

  • Cureaua. Neaparat una neagra pentru pantaloni negri si una maro pentru cei de alta culoare. Ideal din piele, pentru ca este o investitie;
  • Sosete de calitate. Nimic mai neplacut decat o tinuta impecabila si sostete nepotrivite. Alege-le pe cele subtiri, ceva mai inalte, cu elastic bun, din fibre naturale. In ceea ce priveste culoarea, cele negre, gri, albastre si cele albe sunt primele pe lista, dar poti adauga orice culori vrei. Uneori, culoarea sosetelor poate sa fie elementul discret care sa-ti personalizeze tinuta, daca simti nevoia de a face asta (pantaloni si pantofi negri, sacou, camasa alba si… sosete visinii, rosii ori in alta culoare intensa). Si poti asorta cravata cu sosetele, daca esti un tip indraznet;
  • Un fular de casmir. Barbatilor nu le este frig prea des, dar un fular de casmir poate sa-i scoata din anonimat. Se potriveste si la palton, dar uneori este nota de eleganta la un costum. Poti adauga si un fular de matase. Chiar daca il vei purta rar, o sa-ti fie util;
  • Cravate. Imposibil sa nu le ai! Alege mereu cravatele din matase. Sunt o investitie pe termen lung, iar daca vei face alegerile potrivite nu se vor demoda niciodata. Evita-le pe cele care fac ape-ape. Cele uni, cu model din tesatura, sunt de preferat pentru ca sunt mult mai elegante si mult mai simplu de combinat.

Cele de mai sus sunt doar o parte din piesele vestimentare esentiale, dar sunt cele mai importante pentru ca sunt versatile si se pot combina intre ele, oferind o gama variata de tinute pentru cea mai mare parte din activitatile cotidiene ale unui barbat.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare